Manager Projectbeheersing (techniek, bouwkunde)

Nieuw

Functie omschrijving

Help jij met structuur, overzicht en samenwerking onze kademuurprojecten naar een succes?
Het Ingenieursbureau zoekt voor de vernieuwingsopgave kademuren een ervaren en zelfstandige manager projectbeheersing.
Als manager projectbeheersing ben je verantwoordelijk voor de projectbeheersing van een cluster aan kademuurprojecten (+- 5). Vanuit de opdrachtbeheersing bouw je aan structuur, overzicht en voortgangsbewaking en bent daarin coachend, richting gevend en faciliterend voor de projectleider en de ambtelijke opdrachtgever. Samen zorg je in het cluster ervoor dat de basis op orde is en zorgt voor een realistische belofte aan de opdrachtgever. Je maakt deel uit van het IPM projectteam als manager projectbeheersing en werkt aan alle GROTIK aspecten.
De rol maakt onderdeel uit van het project Vernieuwingsopgave kademuren (+- 50 fte) dat de voorbereiding en uitvoering van een groot areaal aan kademuren op zich neemt. Het project heeft als doel om langjarig te versnellen en dit op een zodanige wijze te organiseren dat de opgave naar de toekomst toe behapbaar wordt. Dat behelst lef, aanbrengen van focus en duidelijkheid, een gestandaardiseerde aanpak (inhoud en proces) en een andere manier van samenwerken met de markt. Je komt in een team van +- 10 fte met mede managers projectbeheersing van andere clusters, adviseurs en specialisten (kosten, planning, risico's, informatie). Er is veel vrijheid om je eigen werk in te richten, maar ook gebonden aan gestandaardiseerde kaders, processen en producten. Het verbeteren van deze kaders maakt tevens deel uit van je werk.

Werkzaamheden

  • Je werkt in de rol van manager projectbeheersing in een cluster met verschillende kademuurprojecten conform het IPM-gedachtegoed. Je werkt daarin nauw samen met andere IPM-rolhouders en stuurt de adviseurs en specialisten binnen het werkveld van projectbeheersing in het project functioneel aan.
  • Je borgt de start van het project met o.a. Verzoek tot Vernieuwing (VTV), projectplan, kostenraming (incl capaciteitsraming), planning en opdrachtverstrekking.
  • Je hebt een actieve rol bij het verzamelen van, beoordelen, informeren en rappelleren met betrekking tot alle GROTIK (Geld, Risico, Capaciteit, Tijd, Informatie en Kwaliteit) aspecten van alle projecten.
  • Je schakelt voor het halen en brengen van betrouwbare informatie tussen specialisten, mede-IPM'er, strategische team en opdrachtgever. Je opereert zelfstandig in het speelveld van alle kritische stakeholders, vraagt door en jaagt aan.
  • Je organiseert, faciliteert en monitort de maandelijkse voortgangrapportages aan strategische manager projectbeheersing,, projectleider en opdrachtgever van het cluster. Daar waar nodig vraag je kritisch door, adviseer je of schrijf je mee aan de voortgangsrapportage. Tevens woon je het opdrachtgeversoverleg en voortgangsgesprekken bij.
  • Je zorgt voor de passende stuurinformatie die in die fase van het project het meest bijdraagt aan een goede projectsturing. Je bent betrokken bij opstart en faseovergang van elk project.
  • Toezien op en naleven van afgesproken procedures en werkafspraken. Aandragen van verbetervoorstellen en hierin een voortrekkersrol innemen. Het KMS (Kwaliteit Management Systeem) is hiervoor een belangrijke tool.
  • Meedenken en incidenteel oppakken van generieke werkzaamheden om de opgave in zijn geheel te verbeteren. Onderdeel zijn van een lerende organisatie die zijn werk steeds sneller en effectiever uitvoert.

De opdrachtgever(s)

Amsterdam groeit en bloeit. De gemeente investeert jaarlijks honderden miljoenen in de openbare ruimte. Het Ingenieursbureau van de gemeente is hét projecten- en adviescentrum van de stad en zet alle ambities om naar de praktijk. Het bureau staat voor projectrealisatie, advies en inkoop binnen de grond-, weg- en waterbouw waarbij de passie ligt bij de complexiteit van stedelijke gebieden. Vakinhoudelijke expertise, betrouwbaarheid en kennis van de stad Amsterdam zijn de kracht van het Ingenieursbureau. Ben je net zo ambitieus als Amsterdam? Reageer dan snel.
Meer weten? www.ingenieursbureau.amsterdam.nl.
Al deze opgaven vragen om structuur, inzicht in kritieke paden elementen, passende stuurinformatie, doordachte processen, orde en overzicht op financieel gebied; ofwel, volwassen projectbeheersing. Alleen dan kan het Ingenieursbureau als 'projectencentrum' van de stad de wensen van het bestuur en onze opdrachtgevers betrouwbaar, voorspelbaar en binnen de afgesproken kaders realiseren. Het werkveld Projectbeheersing speelt een belangrijke rol in het ingenieursbureau. De veelvoud aan diverse projecten, vraagt om een frisse aanpak; realistisch, werkbaar en van toegevoegde waarde voor de projectleiders en opdrachtgever(s). Voor nu en de toekomst.
Het Ingenieursbureau is, in opdracht van de eigenaren in de stad, verantwoordelijk voor de integrale voorbereiding, contractering en realisatie van alle projecten in de openbare ruimte van Amsterdam, ter waarde van jaarlijks honderden miljoenen euro's. Dit verschilt van grote, langlopende projecten (met contractwaarden van > € 100 miljoen) tot meer standaard, kortlopende projecten van veel kleinere omvang.
De afdeling 'Projectbeheersing' is een adviesafdeling binnen het Ingenieursbureau met managers projectbeheersing,. financieel adviseurs en financieel ondersteuners. Het aanverwante team herbergt de planningsadviseurs, kostendeskundigen en risicomanagement adviseurs. Dit tezamen telt zo'n 90 mensen zowel een structurele inzet in projecten (als onderdeel van het projectteam) als een enkelvoudige betrokkenheid op productbasis of met een adviesopdracht.
Ingenieursbureau heeft een stevige ambitie op de doorontwikkeling van projectbeheersing. Daarin wordt kennis er ervaringen gedeeld, werkwijzen ontwikkeld en verschillende ontwikkelingen aangestuurd.

Functie eisen

  • minimaal hbo werk- en denkniveau met technische of bedrijfskundige opleiding(en). Als studie-achtergrond valt te denken aan civiele techniek of (technische) bedrijfskunde
  • aantoonbare (handson) ervaring, minimaal 2 ervaring in de afgelopen 8 jaar, hebt op het gebied van projectbeheersing een (technische) projectomgeving van infrastructurele projecten en/of gebiedsontwikkelingen, als pré zowel in voorbereidings- als uitvoeringsfase. Hierin kan je schakelen tussen de verschillende niveaus (strategisch, tactisch, operationeel)
  • kennis en ervaring met de beheersing van alle GROTIK aspecten om de projectbeheersingsrol integraal uit te kunnen voeren.
  • ervaring met financiële projectbeheersing binnen een gemeentelijke projectenafdeling, met het opstellen van project voortgangsrapportages en het bewaren van overzicht in en over projecten.
  • goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden (vertaling van informatie naar stuurinformatie voor project, strategisch team en opdrachtgever.

Wensen

  • kennis van en ervaring met de rol van projectbeheersing op een portefeuille van (kleine en medium) projecten in de infrastructuur en gebiedsontwikkeling in voorbereidings- en uitvoeringsfase binnen grootstedelijke omgeving. Ervaring binnen het IPM-model als manager projectbeheersing is een pre.
  • is gericht op samenwerking en meenemen van anderen, ervaring met overdragen en begeleiden van collega's is een pré.
  • affiniteit/ervaring met werken in de publieke sector en besluitvorming in een bestuurlijke setting. Ervaring met werken in de publieke sector (opdracht gevende kant van projecten) en in verschillende projecten.
  • kennis en ervaring op het gebied van financiële systemen, overzichten en rapportage en de implementatie ervan in projecten (pré is Amsterdams financieel systeem AFS).

Extra info

• Startdatum: 1-9-2020
• Einddatum: 1-3-2021
• Werklocatie: Ingenieursbureau, Weesperstraat 430, Amsterdam
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 32-36
• Optie tot verlenging: nee

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

03.08.2020

Publicatie eindigt

16.08.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.