Communicatieadviseur team Gebieden

Nieuw

Functie omschrijving

We werken samen aan een gezonde en prettige stad voor iedereen. De communicatieve uitdaging vanuit de ontwikkeling van de stad gaat niet alleen over het daadwerkelijk bouwen aan een betere stad, gebied of wijk, maar ook over het duiden van nut en noodzaak. Het vertellen van het verhaal van de stad, een gebied, wijk of buurt om de samenhang te laten zien vanuit de verschillende thema’s en gebieden.

De plannen voor gebiedsontwikkeling bedenkt en realiseert de gemeente niet alleen. Per gebied, of zelfs adres, vervult de gemeente daarbij een andere rol. Soms is de gemeente opdrachtgever voor een specifieke ontwikkeling. Vaker nog dagen we andere private partijen uit om gebiedsontwikkelingsplannen te realiseren of komen initiatiefnemers zelf met plannen. De gemeente faciliteert initiatiefnemers die bij willen dragen aan onze ambitie op het gebied van gezond stedelijk leven voor iedereen. De gemeente is wel altijd de partij die de totale ontwikkeling van de stad overziet en, afhankelijk van fase van project of locatie, de stad informeert en betrekt bij die ontwikkeling van de stad. Soms op strategisch niveau en soms ook heel concreet bij de bouwcommunicatie in bijvoorbeeld het Stationsgebied en bij participatietrajecten van eigen ontwikkelingen.

Doorontwikkeling integrale gebiedscommunicatie.

De communicatie is georganiseerd vanuit de verschillende gebieden en projecten. We onderscheiden grofweg drie disciplines: gebiedscommunicatie, gebiedsparticipatie en gebiedsmarketing. Ten behoeve van de verdere professionalisering van deze disciplines werken we aan een kader met visie, randvoorwaarden en richtlijnen voor een effectieve en efficiënte inzet van gebiedscommunicatie, gebiedsmarketing en gebiedsparticipatie. Zowel op gemeentebreed als gebieds- of projectniveau. Doel is om goed bij te dragen aan één gedeeld beeld, uniformiteit en positionering van Utrecht als stad van Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen. De adviseur werkt mee aan deze professionalisering.

Werkzaamheden

Je bent de drijvende kracht in het project dat draait om deze professionalisering. Je werkt aan drie producten: het opstellen van een kader, het ontwikkelen van een toolbox en het opzetten van een lerend netwerk. Je bent een proactieve allround adviseur met kennis en ervaring op de drie disciplines, specifiek op gebiedsmarketing. Je gaat pionieren, werkt zelfstandig en bent een makkelijke netwerker, binnen en buiten de gemeente. Je bent een aanpakker en je ‘regelt wat er moet gebeuren’ en schakelt makkelijk van strategisch naar operationeel niveau. Je kan complexe materie vertalen naar heldere kernboodschappen, strategieën en middelen. Hierbij werk je conform de Utrechtse standaarden zoals het coalitieakkoord Ruimte voor Iedereen, de principes van Gezond Stedelijk Leven en het actieprogramma ‘Samen stad maken op de Utrechtse manier’.

Omschrijving kandiaat

Jij bent een gedreven communicatieadviseur die zich gemakkelijk beweegt in een politiek bestuurlijke omgeving én ervaring heeft met het ruimtelijk domein.

  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding Communicatie of Marketing of gelijkwaardig.
  • Je hebt minimaal 7 jaar werkervaring in (marketing)communicatie advisering.
  • Je hebt kennis van en ervaring met overheidsorganisaties, bij voorkeur binnen de vier grootste gemeenten van Nederland.
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het ruimtelijk domein.
  • Kennis van (en affiniteit met) de stad en/of gemeente Utrecht is een pré.
  • Je kunt per 1 september starten.

Functie eisen

  • Je brengt hbo- of wo-opleiding richting communicatie mee.
  • Je hebt tenminste 7 jaar ervaring in (marketing) communicatie advisering.
  • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van het ruimtelijk domein.
  • Recente (afgelopen 5 jaar) werkervaring binnen overheidscommunicatie.
  • Ervaring op het gebied van het ruimtelijk domein.

Extra info

  • Periode: 1 september 2020 t/m 31 december 2020, met optie tot verlenging met mogelijk minder uren per week gemiddeld
  • Belasting: 24 – 32 uur per week gemiddeld

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

03.08.2020

Publicatie eindigt

05.08.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.