Senior Projectleider Regionale Energie Strategie regio Utrecht (U16)

Nieuw

Functie omschrijving

Binnen de regio Utrecht werken 16 gemeenten, 4 waterschappen en de provincie samen aan de regionale energiestrategie (RES). Op dit moment staat het werken aan het bod 1.0 voor de RES centraal, waarmee de focus voor nu veelal ligt op de opgave voor elektriciteit. We bevinden ons in de fase, waarin de participatie en consultatie van de lokale gemeenschap over het bod voor elektriciteit lokaal wordt vormgegeven met ondersteuning door middel van een regionaal team. De regionale rol richt zich in de kern op:

  1. Het regisseren van het iteratieve proces om te komen tot de regionale opbrengst in een gezamenlijke RES-rapportage. In het iteratieve proces vindt op gezette tijden een toetsing plaats op voortgang en inhoud.
  2. Het met informatie, tools, kennis en expertise ondersteunen van de lokale activiteiten voor de vorming van de RES 1.0.
  3. Het bijeenbrengen en monitoren van de lokale opbrengsten ten behoeve van toetsing op regionale opdracht (kwantiteit bod, ruimtelijke kwaliteit, systeemefficiëntie).

Aanvullend werkt het regionale team aan de toekomstige opgave voor warmte.

Werkzaamheden

In afstemming met de procesmanager voor de RES stuur je het regionale team aan, wat bestaat uit twee projectleiders, éen voor elektriciteit en één voor warmte, een communicatiestrateeg, een communicatiemedewerker, een seniorbeleidsmedewerker en een projectondersteuner. Jij bent verantwoordelijk voor de concrete voortgang van de op te leveren producten. Voor de lokale participatie en consultatie van de lokale gemeenschap fungeert het regionale team als steunpunt kennis, expertise en informatie. Daarnaast monitort en toetst het regionale team. Een derde rol betreft de rol van bundelen van de inzet vanuit de gemeenten en coördineren van de besluitvorming. De verschillende rollen vragen de nodige sensitiviteit en gerichtheid op de deelnemende overheden. Eveneens in afstemming met de procesmanager vervul je een rol bij het onderhouden van het ambtelijk netwerk in de regio.

Omschrijving kandiaat

  • Een afgeronde HBO/WO-opleiding.
  • Meerjarige ervaring als projectleider, bij voorkeur binnen de energietransitie.
  • Kennis van en ervaring met projectmanagementmethodieken.
  • Organisatiesensitief en kennis van bestuurlijke processen binnen gemeenten, waterschappen en provincie.
  • Je bent aantoonbaar in staat om tijdig resultaten te leveren van hoge kwaliteit en binnen de geldende (financiële) randvoorwaarden.
  • Je durft mensen aan te spreken op het resultaat.
  • Je pakt door, bent probleemoplossend, zelfredzaam, volhardend, ondernemend en initiatiefrijk.

Functie eisen

  • Je brengt minimaal een afgeronde Hbo opleiding mee
  • Minimaal 2 jaar werkervaring in het vakgebied van de energietransitie.
  • Recente opdrachten in het vakgebied als projectleider bij de overheid.
  • Voor deze aanvraag ontvangen wij graag twee relevante referenties die door Gemeente Utrecht nagebeld mogen worden.

Extra info

  • Periode: zo snel mogelijk, tot 15 september 2021, met optie tot verlenging
  • Belasting: 36 uur per week gemiddeld

Locatie

Utrecht

Publicatiedatum

31.07.2020

Publicatie eindigt

15.08.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.