Senior Projectmanager I

Nieuw

Functie omschrijving

Het project Weespersluis wordt gerealiseerd op het grondgebied van de gemeente Weesp in de Bloemerdalerpolder. In 2012 sloten marktpartijen en overheden daarover een akkoord. Afspraken zijn vastgelegd in de samenwerkings- en uitvoeringsovereenkomst Bloemerdalerpolder.

Weespersluis is een woningbouwproject van 2750 woningen met bijbehorende voorzieningen. Een wegaansluiting op de A1 en het realiseren van een groen- en waterplan maken onderdeel uit van het project. Belangrijk uitgangspunt van die samenwerking is dat het consortium van ontwikkelende private partijen (GEM) voor eigen rekening en risico verantwoordelijk is voor de uitvoering van de gebiedsontwikkeling. Daarmee is de GEM niet alleen verantwoordelijk voor de woningbouw maar onder meer ook voor de ontwikkeling en realisatie van het openbaar gebied, de ontwikkeling en realisatie van het landschap dat de woonwijk zal omringen en de ontwikkeling en realisatie van een ontsluitingsweg vanaf de A1 richting Weesp.

Werkzaamheden

De senior projectmanager geeft leiding aan het projectteam Weespersluis en wordt daarbij ondersteund door een projectmanager I, een planningsadviseur I en een secretaresse van het Projectmanagementbureau. Daarnaast wordt hij/zij ondersteunt door het Ingenieursbureau, Ruimte en Duurzaamheid en Grond en Ontwikkeling.

Er vindt regulier overleg plaats tussen de ontwikkelaar en de projectmanagers over de voortgang en het nakomen van gemaakte afspraken. De projectmanagers adviseren de verantwoordelijke wethouders en begeleiden de bestuurlijke besluitvorming binnen de gemeente. De projectmanagers begeleiden het bestuurlijk overleg tussen de gemeente en de ontwikkelaar. Ook met de ambtelijke opdrachtgever vindt regulier overleg plaats.

Eind 2020 vindt naar verwachting de oplevering van 500 van de 2750 nieuwe woningen plaats, is de brede school opgeleverd en het exploitatieplan herzien.

Functie eisen

  • in het bezit van een erkend wo diploma.
  • beschikt over een coachende stijl van leidinggeven en heeft hier een training/opleiding voor gevolgd.
  • 7 - 10 jaar relevante werkervaring in fysiek-ruimtelijke projecten in de Gebiedsontwikkeling.
  • 7-10 jaar ervaring met ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen en aantoonbare ervaring met het werken in directe opdracht van politieke bestuurders.
  • 7 - 10 jaar ervaring met het leiden van een project en het leiding geven aan een projectteam. Hij/zij organiseert het proces op kwaliteit en resultaat.

Wensen

  • bij voorkeur ervaring met de werkwijze in de Gebiedsontwikkeling zoals wordt gehanteerd binnen de gemeente Amsterdam.
  • bij voorkeur ruime ervaring met proces aansturing binnen een gemeentelijke/overheids instelling)

Extra info

• Startdatum: 1-09-2020
• Einddatum:1-09-2021
• Werklocatie: Weesperplein 430
• Aantal fte: 0,9-1
• Aantal uren per week: 32-36
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

28.07.2020

Publicatie eindigt

05.08.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.