Adviseur ILS (Ingenieursbureau)

Nieuw

Functie omschrijving

Binnen het programma verbeteren informatievoorziening van het Ingenieursbureau is een adviseur voor het ontwikkelen van een Informatie Leverings Specificatie (ILS) van belang.

Ben jij je de kritisch en doelgerichte adviseur en heb jij ervaring als adviseur met het tot stand brengen van een ILS voor de assetowner en het ontwerpteam , dan ben je erg welkom om ons Programmateam te komen versterken!
In nauwe samenwerking met het Programmateam en de OTL modelleurs van de afdeling assets van Verkeer & Openbare Ruimte en het Ingenieursbureau, ontwikkelen wij voor de verschillende assets ILS-en. De ontwikkeling van de verschillende ILS-en en OTL's voor Assetmanagement en het Ingenieursbureau
vragen een uitstekende interne samenwerking. In samenwerking met het CROW (en de Provincies) bieden wij onze ILS-en aan met als doel het programma te versterken."

Werkzaamheden

De adviseur zal belast zijn met het in kaart brengen van de huidige situatie en is de schakel tussen het Ingenieursbureau Amsterdam en de afdeling Assets van Verkeer & Openbare Ruimte. Daarnaast verantwoordelijk voor het opzetten, uitwerken en vormgeven van de verschillende ILS-en en de communicatie met interne en externe teams en marktpartijen. De werkzaamheden vinden plaats onder directe aansturing van de projectleider ILS en eindverantwoordelijkheid van de Regisseur Digitaal Bouwen van het IB Amsterdam.
Je overziet en begrijpt de verschillende databehoeften van de Assets, het Ingenieurs Bureau en marktpartijen en bent in staat zelfstandig te adviseren over de te nemen richting en dit door te vertalen naar strategisch niveau.
Jij bent goed in staat om contacten te initiëren en te onderhouden tussen de verschillende teams en afdelingen en kunt een goede afweging maken tussen externe ontwikkelingen en interne belangen.
Tevens is het van belang, dat je je goed weet in te leven in de verschillende bedrijfsculturen, en ervaring hebt in het werken in een bestuurlijk gevoelige en complexe omgeving.
Je werkt in een professionele ontwikkelomgeving voor content, maar we zijn een lerende organisatie op het gebied Linked Data en BIM. Je kennis overdragen aan teamleden binnen V&OR en Ingenieursbureau Amsterdam is een must. We werken daarbij zoveel mogelijk volgens (open) standaarden.
Je werkt naar verwachting zowel vanuit huis en waar mogelijk en noodzakelijk in Amsterdam in een van onze kantoren aan de Weesperstraat 430 en omgeving; zulks ter beoordeling van de Projectleider ILS en/of Regisseur Digitaal Bòuwen.
Je bent goed in staat te manoeuvreren tussen de diverse niveaus in het speelveld. Beschikt over analytisch vermogen en kunt vraagstukken omzetten in creatieve en technische oplossingen

De opdrachtgever(s)

Amsterdam groeit! Elk jaar komen er meer bezoekers, bewoners en bedrijven naar onze prachtige stad. Bij de gemeente Amsterdam werken we met 14.000 collega's dagelijks aan een veilige, schone stad waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Dit doen we voor de 2,3 miljoen bezoekers van Sail, maar ook voor de buurman die graag een bloemperkje voor de deur wil. Je kunt je voorstellen dat het hierbij belangrijk is dat we assets zoals verhardingen, bruggen, kademuren en openbare verlichting goed onderhouden. Energietransitie, klimaatadaptatie, mobiliteitstransitie, een veilige infrastructuur, een leefbare openbare ruimte; het zijn grote opgaves. Ons ingenieursbureau werkt hieraan met bijna 1.000 collega's. Dit zijn dé partners binnen de stad op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw. Diverse constructeurs, hydrologen, werkvoorbereiders, projectleiders, directievoerders, planners, risico-analisten en innovatie-aanjagers bieden expertise op water- en deltatechnologie, stedelijke inrichting en milieu, infrastructuur, verkeersadvies, project- en contractmanagement. Zij werken onder meer aan het creëren van land voor IJburg, de instandhouding van tientallen bruggen en kilometers walmuur, de renovatie van tunnels en de inrichting van honderden straten en vele gebiedsontwikkelingen

Binnen het cluster Ruimte & Economie van de gemeente Amsterdam staat digitalisering hoog op de agenda. We kunnen ons werk alleen goed doen als we continu beschikken over goede informatie over onze stad. We werken in een informatieketen en ontvangen en maken data en informatie. Informatie is ons hoofdingrediënt bij het ontwikkelen, bouwen en beheren van onze stad. Daarmee houden we Amsterdam leefbaar, duurzaam, veilig, toegankelijk en toekomstbestendig.
We investeren in nieuwe skills, kennis en werkwijzen om data om te zetten in waarde voor onze burgers, ondernemers en bezoekers. Maar ook voor onszelf en voor onze opdrachtgevers en -nemers.

Functie eisen

  • ervaring in het opzetten, uitwerken en vormgeven van een ILS.
  • ervaring met programma management.
  • ervaring met het werken in een bestuurlijk gevoelige en complexe omgeving.

Wensen

  • ervaring met Open (BIM) Standaarden.
  • affiniteit met Assetmanagement.
  • kennis van of ervaring met technische omgevingen.

Extra info

• Startdatum: 01-09-2020
• Einddatum: 01-03-2021
• Werklocatie: Weesperstraat 430 IB, Amsterdam
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 32
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

28.07.2020

Publicatie eindigt

08.08.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.