Projectleider doorontwikkeling Toegangsfunctie Wijkteams Schagen (welzijn)

Nieuw

Functie omschrijving

Sinds januari 2020 wordt binnen de wijkteams van Schagen gewerkt met de specialisatie Toegang. Deze consulenten zijn onderdeel van een wijkteam en werken volgens het click/call principe. Zij dragen zorg voor de eerste brede uitvraag voor alle specialisaties van de wijkteams. Deze uitvraag kan telefonisch en digitaal plaatsvinden en leiden tot een viertal acties:advies/consult zonder doorverwijzing, verwijzing naar voorliggend veld, direct inzetten op zorg en of/hulp (via beschikking) en/ of de intake doorzetten naar een van de wijkteams ten behoeve van het huisbezoek.

Deze manier van werken is van grote invloed op de werkwijze van de wijkteams. De bedoeling is dat zoveel mogelijk aan de voorkant direct het juiste advies kan worden gegeven, cq traject wordt bepaald voor verdere afhandeling. Dit betekent dat een deel van de huidige werkzaamheden van de Wijkteamconsulenten wordt overgedragen naar de Toegang.
Mede als gevolg van het thuiswerken is de doorontwikkeling van deze nieuwe functie nog onvoldoende van de grond gekomen.

Wij zoeken een projectleider om te zorgen dat de toegang zo snel en goed mogelijk ingericht wordt. Hiertoe stelt de projectleider een integraal projectplan op met deelprojecten per specialisatie. Daarnaast willen wij graag dat de projectleider als onderdeel van het project onderzoekt of het mogelijk is om de bijzondere bijstand naar de administratie over te hevelen of deze goed te borgen binnen de Toegang Ook dient de projectleider te komen tot een onderbouwde formatie/bezettingsplaatje voor de Toegangsfunctie binnen Schagen. Belangrijk is dat wij werken volgens de zogenaamde Omgekeerde/Integrale toets en dat deze werkwijze onderdeel is van de doorontwikkeling. De uitwerking van de knip tussen Toegang en overige specialisaties is reeds opgesteld (zie bijlage).

De opdracht loopt vanaf september 2020 tot maximaal eind juni 2021. Aan het eind van het project heeft de projectleider de volgende zaken opgeleverd:
1. De knip Toegang is geïntegreerd in de werkwijze van de wijkteams
2. De Bijzondere bijstand is onderbouwd ondergebracht en werkend bij Toegang of Administratie.
3. Er is een onderbouwd formatiebezettingsplaatje voor de Toegangsfunctie.

Omschrijving kandiaat

De kandidaat beschikt over minimaal drie jaar recente werkervaring binnen het Sociaal Domein. Kandidaat heeft ervaring met projectmatig werken, bij voorkeur als projectleider. Kandidaat beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau. Kandidaat kan zich vinden in de visie van de gemeente Schagen ( zie www.schagen.nl) en in het werken met de Integrale/omgekeerde toets. Kandidaat beschikt over goede mondelinge communicatieve vaardigheden, kan goed luisteren en is empathisch, doortastend en besluitvaardig, enthousiast, heeft humor en beschikt over het vermogen tot samenwerken .

Functie eisen

  • recente kennis en werkervaring in het Sociaal Domein.
  • HBO werk en denkniveau
  • relevante werkervaring met projectmatig werken
  • goede schriftelijke vaardigheden.

Extra info

Van 1-9-2020 t/m 30-6-2021 | Optie verlenging: n.v.t. | Standplaats: Schagen | Welzijn | Uren: 20 per week | Aantal FTE: 0,55

Locatie

Schagen

Publicatiedatum

28.07.2020

Publicatie eindigt

04.08.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.