Assetbeheerder Water

Nieuw

Functie omschrijving

Het wegennet van Gelderland is heel belangrijk. Met 1.160 kilometer weg zijn wij de op één na grootste wegbeheerder van Nederland. Naast dat het veel is, is het ook complex. Dit komt door de vele verschillende werkzaamheden en vraagstukken, over bijvoorbeeld wateroverlast of klimaatadaptatie.

De afdeling Beheer & Onderhoud Wegen zorgt dat het provinciaal wegennet door goed onderhoud optimaal kan worden benut. Daarnaast worden innovatieve en duurzame oplossingen gebruikt, zoals wadi’s en infiltratievoorzieningen. De assets Verhardingen, Kunstwerken, Groen, ETI en Wegelementen zijn de huidige beheerdisciplines, en daar komt nu Water bij.

In jouw, en onze, splinternieuwe functie van assetbeheerder Water, zet jij assetbeheer van alle watersystemen, zoals het oppervlaktewater en de hemelwaterafvoer(voorzieningen) van onze wegen, letterlijk en figuurlijk op de kaart. Dit doe je gezamenlijk met de huidige assetspecialist Water, waarbij je een grote invloed hebt op de invulling van je assetbeheer. Door risicogestuurd te werken bepaal jij wat, waar, wanneer nodig is. Je bent omgeving en politiek bewust, je werkt tenslotte voor de burgers van Gelderland. Jij bewaakt de balans tussen proces en praktijk. Uiteraard houd je daarbij rekening met de kosten. Als assetbeheerder weeg je de risico’s af en verwoordt dit in praktische integrale beheer- en onderhoudsplannen.

Je maakt deel uit van het team Asset Beheer Wegen van de afdeling BOW en werkt nauw samen met je assetspecialist Water, de assets, andere teams en afdelingen, en je hebt geregeld overleg met gemeentes, waterschappen en marktpartijen. Je werkt in een dynamische omgeving waarbij je gemakkelijk kunt schakelen en inspelen op nieuwe ontwikkelingen, zowel organisatorisch als binnen jouw vakgebied water.

De provincie zal voorzien in een veiligheidsjas/vest met provinciaal logo. Overige persoonlijke beschermingsmiddelen worden in overleg geleverd.

De Assetbeheerder moet beschikken over / door het bureau worden voorzien van :

  • veiligheidsschoenen (klasse S3);
  • mobiele telefoon met camera;
  • lap-top met Windows en Office voorzien van mobiel internet;
  • rijbewijs B

Werkzaamheden

Je bent als assetbeheerder verantwoorelijk voor het in kaartbrengen en houden van het areaal. Aan de hand daarvan schrijf je een assetjaarplan. Jij maakt daarbij overwogen keuzes en weet welke risico's er zijn. Met dit plan in de hand zorg je er voor dat dit gerealiseerd wordt. Daarbij ben je financieel verantwoordelijk voor jouw asset. Jij bent opdrachtgever voor de uitvoering van je assetjaarplan.

Verder probeer je assetbeheer en in het bijzonder Water, als geheel meer op de kaart te zetten. Dat zal één van je opdrachten zijn, naast je normale taken.

Functie eisen

  • HBO werk- en denk niveau op het gebied van Watermanagement, opgedaan door een combinatie van een relevante afgeronde HBO opleiding met minimaal 5 jaar ervaring met Watermanagement, of een relevante afgeronde MBO opleiding met minimaal 10 jaar ervaring met Watermanagement.
  • beschikt aantoonbaar over minimaal 5 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2010-2020) met assetmanagement.
  • beschikt aantoonbaar over ervaring bij of voor een politiek gestuurde organisatie.
  • aantoonbaar ervaring opgedaan met het leidinggeven aan/aansturen/coördineren van een team.
  • beschikt aantoonbaar over ervaring (opgedaan in de periode 2010-2020) met assetmanagement Water, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
  • beschikt aantoonbaar over ervaring met technische beheersystemen, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.

Competenties

  • Samenwerkingsgerichtheid: Je levert een bijdrage aan een gezamenlijk resultaat, ook wanneer de samenwerking een onderwerp betreft dat niet direct van persoonlijk belang is. Je raadpleegt en betrekt anderen, informeert anderen pro-actief en stemt af met anderen. Je bent sociaal en geeft ruimte aan anderen.
  • Pro-actief (Klantgerichtheid): Je onderzoekt de wensen en behoeften van de (interne of externe) klant/gebruiker en handelt hiernaar. Hiermee begin je liever uit jezelf dan dat je passief afwacht. Je wil verbeteren en denkt vooruit.
  • Communicatieve vaardigheden: Je bent in staat tot het overdragen en ontvangen van boodschappen in woord, geschrift en/of non-verbaal, zowel binnen als buiten het project. Je kunt goed uit de voeten met verschillende gesprekpartners met verschillende belangen en bent in staat om mensen mee te nemen.
  • Plannen en organiseren: Je bepaalt op effectieve wijze doelen, prioriteiten en benodigde acties. Bovendien geef je tijd en middelen aan om deze doelen te kunnen bereiken. Je werkt systematisch en zorgvuldig.
  • Analytisch vermogen: Je signaleert problemen, herkent belangrijke informatie en legt verbanden tussen gegevens. Verder spoor je mogelijke oorzaken van problemen op en zoek je naar ter zake doende gegevens. Je bent in staat onvolledige of onbetrouwbare informatie te identificeren en je kan hoofd- en bijzaken duidelijk onderscheiden. Je denkt voordat je wat doet.

Extra info

  • Standplaats Herveld, Warnsveld, Arnhem en diverse projectlocaties
  • Startdatum 01-10-2020
  • Einddatum 30-09-2021
  • Optie tot verlenging 2 x 6 maanden
  • Uren per week 36 uur

Locatie

Arnhem

Publicatiedatum

24.07.2020

Publicatie eindigt

21.08.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.