Medior Toezichthouder (techniek)

Nieuw

Functie omschrijving

De afdeling Inspectie en Handhaving bestaat uit vier inspectie bureaus waar toezicht wordt uitgevoerd, het bureau Meldkamer en Analyse waar de meldingen van burgers en bedrijven worden behandeld en analyses van o.a. het gedrag van bedrijven wordt uitgevoerd, het bureau Handhaving en Regie waar gewerkt wordt aan bestuurlijke- en strafrechtelijke sancties en procesondersteuning wordt verzorgd. De missie van de afdeling is naleving bevorderen.

De toezichthouders (inspecteurs) die we zoeken gaan werken in de bureaus Inspectie Gemeenten Noord en Zuid en Inspectie Reststoffen, Bodem en Asbest. In deze bureaus wordt toezicht uitgevoerd op de domeinen Detailhandel, Agri, Transport, Energie, Horeca, Bouw en Onderwijs, Zorg, Reststoffen, Bodem en Asbest. Het gaat om toezicht op type A, B en C bedrijven.

De opdrachtgever(s)

Voor ruim 1,2 miljoen inwoners in het werkgebied streeft de DCMR Milieudienst Rijnmond naar een goede leefomgevingskwaliteit.

De DCMR is de gezamenlijke milieudienst van de provincie Zuid-Holland en 15 gemeenten. Het is een regio met veel industrie en een hoge bevolkingsdichtheid. In dit gebied bewaakt de DCMR de milieukwaliteit in nauwe samenwerking met andere overheidsinstellingen, zoals de Veiligheidsregio, politie, brandweer, arbeidsinspectie en GGD. De DCMR voert deze taak al ruim 40 jaar uit.

Functie eisen

  • maximaal 5% van de tijd inzetbaar buiten kantoortijd.
    • Voor het uitvoeren van bijvoorbeeld horecacontroles die de medewerker op verzoek van DCMR uitvoert is werken buiten kantoortijden (d.w.z. na 18:00 uur en tot uiterlijk 05:00 uur) tot maximaal 5% van de ureninzet noodzakelijk. Onder overwerk wordt verstaan de tijd die een ingehuurde medewerker maakt voor de uitvoering van directe toezichttaken. Het overwerk wordt in overleg met de ingehuurde medewerker ingeroosterd en zal geen betrekking hebben op inzet tijdens officiële feestdagen. Horecacontroles worden tevens op vrijdagavond tot en met zondagavond uitgevoerd.
  • beschikt over een VCA certificaat. (op het moment van starten van de opdracht)
  • beschikt over een relevante HBO opleiding bij voorkeur in een technische richting. Wanneer de kandidaat geen relevante HBO opleiding heeft afgerond, dan volstaat ook een MBO diploma met minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Geef in de beantwoording van de vraag aan waaruit blijkt dat de kandidaat deze relevante werkervaring heeft.
  • bereid om (afhankelijk van de taken waarop hij/zij daadwerkelijk wordt ingezet) in uren (circa 1 dag) en met reiskosten van opdrachtnemer, maar op studiekosten van opdrachtgever een geurtest te gaan doen in Amsterdam.
  • beschikt over rijbewijs B
  • draagt zorg voor het kennisniveau omtrent de Omgevingswet van de kandidaat gedurende de opdracht Alle kosten die gemoeid zijn voor training en/of ontwikkeling over dit onderwerp komen voor rekening van de Inschrijver.
  • Geef aan hoeveel jaar relevante werkervaring als toezichthouder milieu de kandidaat heeft in (een van de) volgende sectoren: de diverse branches van het midden en klein bedrijf zoals o.a. metaal-electro, grafische industrie, tankstations voor het wegverkeer, horeca, agrarische sector, garage:bedrijven, op- en overslag koopmansgoederen. Tevens voor de grotere industrie zoals afvalstoffenverwerking, opslag gevaarlijke stoffen (BRZO) bedrijven en droge bulk te hebben.
  • Voor deze opdracht is de eis minimaal 1 jaar relevante werkervaring indien de kandidaat een HBO diploma heeft, voor MBO is de werkervaring minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
  • beschikt over kennis van PGS richtlijnen en Wabo/Bor. Motiveer uw antwoord en geef aan over welke kennis uw kandidaat beschikt
  • Minimale beschikbaarheid is 24 uur per week
  • kennis en ervaring heeft met zaakgericht werken (bij voorkeur het pakket 'key to vergunningen').
  • woont in de provincie Zuid-Holland (in verband met de dagelijkse reistijd en milieubelasting).
  • bij voorkeur ervaring met geluidmetingen (horeca en/of installatiegeluid).

Extra info

  • Indicatieve Startdatum: 07-09-2020
  • Indicatieve Einddatum: 31-12-2020
  • Aantal uren per week: 36
  • Optie tot verlenging: ja

Locatie

Schiedam

Publicatiedatum

17.07.2020

Publicatie eindigt

21.08.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.