Juridisch medewerker Toezicht en Handhaving

Nieuw

Functie omschrijving

n jouw brede rol als Juridisch medewerker Toezicht & Handhaving zet jij jouw kennis en kunde in om handhavingsdossiers zorgvuldig en met de hoogst mogelijke kwaliteit af te wikkelen. Jij bent immers verantwoordelijk voor de juridische handhaving op het gebied van het omgevingsrecht, APV en bijzondere wetten. Hierbij versta jij de kunst om zaken ook niet-juridisch te benaderen om handhavingszaken prettiger en efficiënter tot een goed einde te brengen zonder juridische (bezwaar / beroep) procedures. Je maakt zorgvuldige afwegingen tussen de wettekst, het beoogde doel en het maatschappelijke als ook het politieke draagvlak.

De Werkorganisatie is een organisatie in ontwikkeling. Dat maakt je werk uitdagender. Je denkt mee over veranderende werkwijzen en werkt samen met jouw collega’s mee aan de ontwikkeling van het team.

De opdrachtgever(s)

Werkorganisatie Duivenvoorde werkt voor twee gemeenten: Voorschoten en Wassenaar. Opgericht in 2013 zijn wij een jonge organisatie met een oude herkomst. De organisatie heeft een prettige en informele werksfeer en er zijn volop ontwikkelingskansen en doorgroeimogelijkheden. Wij zoeken ondernemende en resultaatgerichte mensen die hun ervaring, creativiteit en talent willen inzetten in de Werkorganisatie.

Omschrijving kandiaat

Jouw werkervaring, professionalisme en goede kennis van het omgevingsrecht, APV en bijzondere wetten maakt, dat jij bij jouw collega’s wordt gewaardeerd als gesprekspartner. Naast de competenties samenwerken, kwaliteitsgerichtheid en analytisch vermogen blijkt uit jouw profiel ook dat jij beschikt over een afgeronde hbo opleiding op het gebied van ruimtelijke ordening of bestuursrecht. Je hebt bij voorkeur tenminste 3 jaar werkervaring.

Als wij straks met jou in gesprek gaan wordt duidelijk dat jij ideeën en meningen op heldere, begrijpelijke en correcte wijze overbrengt. Dat jij veranderingen en vernieuwing ondersteunt en je aanpast aan een veranderende omgeving, verantwoordelijkheden en werkwijzen. Je beschikt over humor en relativeringsvermogen die je soms nodig hebt om de hectiek van het moment een plek te geven.

Functie eisen

  • Een afgeronde juridische opleiding op minimaal hbo bachelor niveau
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als juridisch medewerker in de afgelopen 6 jaar
  • Aantoonbare werkervaring bij een samenwerkingsorganisatie voor gemeenten of een gemeente in de afgelopen 3 jaar
  • Aantoonbare kennis van omgevingsrecht, APV en bijzondere wetten (aantoonbaar in CV en bij minimaal 2 verschillende opdrachtgevers)
  • Motivatie met toelichting op interesse voor deze interim opdracht, door de kandidaat zelf geschreven

Competenties

  • Humor
  • Relativeringsvermogen
  • Analytisch

Extra info

  • Duur6 maanden
  • Optie tot verlenging Mogelijk maar nog niet bekend.
  • Uren per week 27
  • Start 1 juli 2020

Locatie

Wassenaar

Publicatiedatum

22.05.2020

Publicatie eindigt

27.05.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.