Senior communicatieadviseur Zorg

Nieuw

Functie omschrijving

De gemeente Amsterdam zoekt een senior communicatieadviseur voor de directie Onderwijs, Jeugd Zorg en Diversiteit voor 32-36 uur per week. Het werk is gevarieerd, uitdagend en vraagt om een flexibele alleskunner.

OJZD
OJZD is een directie in het cluster sociaal waar ongeveer 700 medewerkers werken op vijf afdelingen. De afdelingen zetten zich samen in voor een grote groep Amsterdammers. Denk aan kinderen die naar school gaan of kwetsbare Amsterdammers die extra ondersteuning en zorg kunnen gebruiken. Samen met partners binnen en buiten de gemeente bouwen we aan een sociaal domein waar Amsterdammers op kunnen rekenen.

Afdeling Zorg
Je krijgt te maken met onderwerpen die maatschappelijk van groot belang zijn en volop in de belangstelling staan. Amsterdam zorgt voor een groeiende groep kwetsbare/niet-gezonde Amsterdammers. Het doel is om met minder budget en een vernieuwende aanpak Amsterdammers zo goed mogelijk te ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen en mee te blijven doen in hun omgeving. Zij moeten weten waar ze zorg en ondersteuning in hun eigen wijk kunnen krijgen en welke voorzieningen voor hen beschikbaar zijn. De verschillende professionals die in de zorg werken, krijgen meer ruimte en verantwoordelijkheid en daarmee hopelijk meer plezier in hun werk en een betere dienstverlening voor de Amsterdammer. De eigen kracht van mensen en de sociale netwerken in de stad worden bevorderd. De invoering van buurtteams is een belangrijke ontwikkeling de komende tijd. De Ouder- en Kindteams en de nieuw te vormen Buurtteams vormen vanaf 2021 de zorginfrastructuur in de wijken en buurten.

Wat ga je doen bij het team Zorg?
Als senior communicatieadviseur werk je samen in een team met twee medior communicatieadviseurs. Jullie werken aan tal van verschillende onderwerpen en verdelen deze onderling. Denk aan onderwerpen zoals de opvang van dak-en thuislozen en ongedocumenteerden, mantelzorg, dementie, eenzaamheid, toegankelijkheid, het voorkomen van huiselijk geweld en kindermishandeling en de uitvoering van de Wmo.
Je bedenkt strategieën om onze doelgroepen te bereiken en voert deze ook uit. Je coördineert de productie van communicatiemiddelen in samenwerking met de centrale specialisten van het Communicatiebureau. Denk aan campagnes rondom diverse onderwerpen, middelen voor Welzijn op Recept, Wijkzorg internetberichten en artikelen in bijvoorbeeld de krant Amsterdam. Je schakelt tussen de lijn/programma's en de specialisten van het Communicatiebureau van de gemeente Amsterdam en bewaakt mede de communicatiekaders

Werkzaamheden

  • Je coördineert als senior binnen het communicatieteam Zorg dat er samenhang en samenwerking ontstaat.
  • Je hebt ook een coachende rol voor de medewerkers in jouw team. Je vindt het leuk om een sterk (in- en extern) relatienetwerk te bouwen en te onderhouden.
  • Je bent analytisch sterk, goed in staat om bijzaken van hoofdzaken te scheiden en je zet in op SMART-geformuleerde doelen.
  • Je bent creatief, nieuwsgierig en spin in het web. Je bent het eerste aanspreekpunt en sparringpartner voor managementteam Zorg. Je levert een bijdrage aan het communicatief bewustzijn van de medewerkers van Zorg.
  • Je werkt met politiek gevoelige dossiers en schakelt met bestuursvoorlichting.
  • Je kunt strategische communicatieplannen opstellen en implementeert deze in samenwerking met collega's.
  • Je beschikt over sterke adviesvaardigheden en hebt overtuigingskracht. Je ziet helder in wat wel en niet behoort tot de taken van communicatie en onderkent hoofd-en bijzaken.
  • Je kunt je snel inwerken op het gebied van complexe projecten die volop in maatschappelijke belangstelling staan en hebt een flexibele houding.
  • Je bent pro-actief en houdt van aanpakken. Samenwerken gaat je net zo makkelijk af als een klus in je eentje klaren.
  • Je kunt goed schrijven en je inleven in de verschillende doelgroepen en dit leidt tot aansprekende teksten. Je redigeert ook teksten van anderen.
  • Je hebt goede kennis en ervaring met social media

De opdrachtgever(s)

Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Capaciteit en Onderzoek, Advies, Specialisten en Redacties.
Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema's zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel communicatiecapaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau communicatieprofessionals detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.
Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf redacteuren en specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, campagne- en online adviseurs.

Functie eisen

  • minimaal over HBO/WO werk- en denkniveau.
  • aantoonbare ervaring met complexe projecten en/of programma's.
  • minimaal 5 jaar ervaring met stakeholdermanagement bij een overheidsinstelling of een andere complexe organisatie.

Wensen

  • aantoonbaar ervaring met het coördineren van een team (werk verdelen, coachen / sparren, nieuwe werkwijzen introduceren, met teamleider sparren over teamontwikkeling).
  • aantoonbaar ervaring rondom maatschappelijke onderwerpen.

Extra info

• Startdatum: z..s.m.
• Einddatum: 31 december 2020
• Werklocatie: Jodenbreestraat 25
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 32-36
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

26.02.2020

Publicatie eindigt

29.02.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.