Adviseur informatietechnologie

Nieuw

Functie omschrijving

Als Adviseur Informatietechnologie schaak je bij ons op twee borden: je bent als adviseur betrokken bij het sociaal domein en tevens ben je bezig om de architectuur van onze data- en integratieoplossingen inzichtelijk te maken. Een typische dag in ons team zou kunnen zijn dat je ’s ochtends een architectuur voor de gegevensuitwisseling maakt en ’s middags bezig bent met afstemming rond het virtueel inkomens loket in het sociaal domein. Werken bij Amersfoort ITDA staat voor een baan met veel afwisseling.

Werkzaamheden

Omdat Amersfoort een transitie maakt naar een regie-organisatie houd jij met collega’s het overzicht over architectuur en de gebruikte producten & applicaties. Omdat je dit doet vanuit een overview heb je goed zicht welke informatie- en datastromen door de organisatie lopen. In de rol van domeinarchitect sociaal domein werk je nauw samen met de informatiemanagers uit het domein, met de enterprise architect en functioneel beheer. Je stelt op - en onderhoudt de informatie- en applicatiearchitectuur van het sociaal domein.

Drie relevante projecten op dit moment:

1) De uitwerking van de data-architectuur op het 'virtueel inkomensloket'. Hierbij heb je focus op technologische aspecten, architectuur (common ground gebaseerd) en samenhang met Amersfoortse applicatiecomponenten. Het werk zit vooral in afstemming op de haalbaarheid en consequenties. Daarnaast spelen er voor het nog bestaande minimaportaal (gebruik van e-formuliere Kodision) nog wat optimalisaties zoals het verder automatiseren van doorgifte aanvragen aan Stiching leergeld, aanpassingen in gegevensuitwisseling met Sharepoint enzovoort.

2) Decentralisatie inburgering. Dit betreft de uitwerking van relevante processen in Amersfoort en Stichting Inburgering en consequenties hiervan voor de informatievoorziening. Dit traject zit nog in de aanloop fase waarbij je samen met de informatiemanager en vakafdeling bepaald wat er op korte en langere termijn op gemeentelijke organisatie af komt. De precieze behoeften zijn nog niet bekend (denk aan samenwerking op dossiers tussen stichting en gemeente en gegevensuitwisseling (verantwoordelijkheid naar partij als DUO) > moet nader uitgewerkt aankomende tijd waarbij duidelijk wordt wat dit o.a. vraagt aan de informatievoorziening hoe dit past in onze architectuur. De inzet van het Utrechtse Huishoudboekje als onderdeel van traject is een mogelijkheid. Daarin bespreek jij zaken als het hosten van de oplossing, architectuur en infrastructuur.

3) Integratie vraagstukken. Je bent betrokken bij een serie data- en integratievraagstukken. Soms projectmatig en soms als een korte klus. Daarbij kun je denken aan het omzetten van Gemnet naar GGI, maken van een projectplan voor Databrush, NHR synchronisatie in gegevensmagazijn, gegevensuitwisseling van de onderwijsapplicatie Carel in relatie tot Datadistributie en de aansluiting van Mens Centraal op datadistributie.

Omschrijving kandiaat

Je bent een verbinder tussen mens en techniek. We vinden mensen & interactie belangrijker dan processen & tools. Dit betekent dat je communicatief vaardig bent: je gaat erop af. Doordat je de markt goed kent overtuig je op relatie én op inhoud.

Je bent iemand die voortdurend prioriteiten kan stellen. Je beschikt over een stevige en brede inhoudelijke kennis op het gebied van informatietechnologie en je hebt de adviesvaardigheden om helder aan te geven wat bepaalde keuzes betekenen voor het beheer en de regie op de IT-infrastructuur. Je weet de strategie te ondersteunen en uitdagingen binnen onze vakafdelingen te duiden. Bestuurlijke en ambtelijke sensitiviteit is van belang. Je begrijpt de verhoudingen en weet goed in te schatten wat de technische haalbaarheid van je adviezen is.

Functie eisen

  • Als domeinarchitect stel je een project start architectuur op, passend in de GEMMA definities zoals we die binnen gemeenten kennen. Dit doe je met kennis van de markt.
  • In de rol van productmanager voer je mede regie op de geoutsourcete diensten van onze netwerk-infrastructuur. Tevens organiseer je dat nieuwe ontwikkelingen vorm krijgen. Je doet dit samen met onze IT specialisten.
  • De complexiteit van deze functie - alsmede de omgeving waarin je werkt - vergt een minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • minimaal twee jaar kennis en werkervaring van de (informatie) architectuur, specifiek voor de gemeente op basis van GEMMA.
  • Door uw kennis en werkervaring van minimaal twee jaar weet u wat er te koop is binnen de markt van netwerk- cq. cloudinfrastructuur.
  • U kunt diploma's, certificaten, referenties of anderzijs overleggen om aan te tonen dat u over het HBO/WO werk- en denkniveau beschikt.

Extra info

Van 16-12-2021 t/m 1-7-2022 | Optie verlenging: 2 x 3 maanden | Standplaats: Amersfoort | Automatisering / ICT | Uren: 24 per week | Aantal FTE: 1

Locatie

Amersfoort

Publicatiedatum

27.11.2021

Publicatie eindigt

04.12.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.