Plantoetser (Bouwkunde of Ruimtelijke Ordening en Planologie)

Nieuw

Functie omschrijving

Je coördineert en toetst alle soorten omgevingsvergunning aanvragen op volledigheid en doet de inhoudelijke beoordeling tot en met de besluitvorming. Naast de Wabo-aanvragen behandel je als dat nodig is ook de kapvergunningen, sloopmeldingen en meldingen brandveilig gebruik.

Wij verwachten dat je de voortgang van de omgevingsaanvragen met de daarbij behorende termijnen bewaakt. Je bent zelfstandig en pro-actief, doordat je makkelijk op collega’s afstapt bij bijvoorbeeld vraagstukken/knelpunten. Daarnaast moeten jouw collega’s met jou kunnen sparren en draag je bij aan het zoeken van oplossingen bij knelpunten. Daarbij houd je het hoofd koel. Je bent digitaal vaardig en kunt uit de voeten met een zaaksysteem voor het behandelen van omgevingsvergunningen.

Er wordt van jou verwacht dat je op de hoogte bent van de laatste relevante ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en jurisprudentie.

De opdrachtgever(s)

Het is goed werken voor de inwoners, organisaties en bedrijven in de zes dorpen die samen onze gemeente vormen. We weten dat we elkaar nodig hebben om de gemeente De Bilt leefbaarder, groener, duurzamer en ondernemender te maken. Om het voor de 42.000 mensen nog fijner te maken om hier te wonen, te werken en te recreëren. Mensenwerk dus.

Onze ongeveer 240 medewerkers laten zich elke dag weer inspireren door de wensen en ontwikkelingen in Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. Steeds vaker werken wij binnen een netwerk van inwoners en bedrijven, dat zelf zaken voor elkaar kan krijgen. Mensen, middelen en technieken slim aan elkaar knopen: dat is onze kracht. Door meer en betere samenwerking binnen de organisatie en met externe partners: dat is de werkelijke innovatie in onze manier van werken.

Sinds ruim een jaar werken wij in onze nieuwe organisatiestructuur. De essentie van onze nieuwe organisatiestructuur is dat we het werk gebiedsgericht organiseren. Daarvoor zijn drie gebiedsteams – De Bilt, Bilthoven en De Groene Kernen – gecreëerd, die samen het grondgebied van de gehele gemeente omvatten. Je wordt als plantoetser ondergebracht in gebiedsteam De Bilt, maar zal vanuit je rol en functie samenwerken met de collega plantoetsers en Wabo juristen binnen alle drie de gebiedsteams.

Kernopdracht Gebiedsteams
In de drie gebiedsteams lossen we samen met onze partners, ondernemers en inwoners maatschappelijke opgaven op om de integrale kwaliteit van de leefomgeving in het gebied te behouden en te ontwikkelen.

Functie eisen

  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Bouwkunde of Ruimtelijke Ordening en Planologie
  • Diploma ambtenaar bouw- en woningtoezicht
  • Minimaal 8 jaar aantoonbare werkervaring als plantoetser/vergunningverlener bij of in opdracht van een gemeentelijke instelling
  • antoonbare kennis van of werkervaring met relevante wet- en regelgeving zoals het bouwbesluit en de wab

Competenties

  • Je werkt graag samen;
  • Je bent resultaatgericht en je hebt overtuigingskracht;
  • Je neemt graag initiatief en bent oplossingsgericht;
  • Je bent omgevingsbewust: goed op de hoogte van (in- en externe) ontwikkelingen en van wat er leeft bij alle belanghebbenden;
  • Werken onder tijdsdruk vind je geen probleem;
  • Je kunt uitstekend plannen en organiseren;
  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke besluitvormingsprocessen

Extra info

  • Duur 6 maanden
  • Optie tot verlenging Mogelijk maar nog niet bekend.
  • Uren per week 20 - 28 uur
  • Start z.s.m.

Locatie

De Bilt

Publicatiedatum

16.02.2020

Publicatie eindigt

18.02.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.