Senior Communicatieadviseur organisatieontwikkeling IB

Nieuw

Functie omschrijving

Het Ingenieursbureau is dé partner binnen de gemeente op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw en valt onder het cluster Ruimte en Economie van de gemeente Amsterdam. Met ca. 900 medewerkers werkt het Ingenieursbureau hard om de stad Amsterdam mooi, veilig, bereikbaar en schoon te houden. Het Ingenieursbureau stuurt op innovatie om nóg slimmer en effectiever met de ruimtelijke omgeving van de stad om te gaan. Wij hebben expertise op het gebied van civiele constructies, water en deltatechnologie, stedelijke inrichting en milieu, infrastructuur en verkeersadvies en project- en contractmanagement. Met grote ambitie voor de stad adviseren en sturen wij projecten van idee tot en met de uitvoering. Naast een schat aan specialistische kennis heeft het Ingenieursbureau een breed inzicht in maatschappelijke processen, overheidsorganisatie en bestuurlijke procedures, zowel op het gebied van besluitvorming als regelgeving. Onze passie ligt bij de complexiteit van stedelijke gebieden. Vakinhoudelijke expertise, betrouwbaarheid en kennis van de stad Amsterdam zijn onze kracht.

De afgelopen jaren zat de economie in de lift. Er zijn grote ambities en opgaven in de stad. Daarmee is de druk op het Ingenieursbureau organisatie groter geworden. Individuele projecten concurreren om de schaarse capaciteit die ook op de markt nauwelijks te vinden is. Informatievoorziening speelt een steeds prominentere rol in de organisatie en binnen de projecten. In deze sterk groeiende organisatie heeft het Ingenieursbureau de volgende ambitie geformuleerd: bouwen op vertrouwen en het verschil maken. Het ontwikkelen en delen van kennis vormt daar een cruciaal onderdeel van.
Om dat te bereiken zijn een visie-missie traject en drie veranderprogramma's gestart - Capaciteit en Portfolio, Informatievoorziening en Kennis en Kennisbasis. Elk programma heeft een eigen aanpak, het missie-visie traject loopt er als een rode draad doorheen. De programmateams werken direct samen met de collega's in de lijnorganisatie. In algemene zin kan gezegd worden dat in de komende fase, waar eerst de nadruk op 'verkennen' lag, de nadruk nu meer op 'ontwikkelen in de praktijk' komt te liggen.

Werkzaamheden

De vernieuwende communicatieadviseur die wij zoeken ontwikkelt slimme communicatie interventies vanuit een visie op veranderen en ontwikkelen, jaagt aan, legt verbindingen, zet voelsprieten voortdurend uit en heeft korte lijnen met directie en programmamanagers. Vanzelfsprekend is het van belang dat medewerkers en lijnmanagers op de hoogte zijn van wat er speelt. Nog belangrijker is dat per thema de juiste doelgroep zich betrokken gaat voelen bij de veranderingen en verbeteringen die vanuit het programma en het missie-visie-traject worden ingezet. We doen het 'zichtbaar samen'.
De medewerkers zitten verspreid over meerdere gebouwen in de gehele stad. En zijn op dagelijkse basis druk met de uitvoering van projecten. Hier ligt een uitdaging voor jou om samen met ons te gaan ontdekken wat dit betekent op het gebied van communicatie. Dit vraagt dat je kansen ziet en pakt, handig gebruik maakt van reeds bestaande interne communicatie benadering (communicatief en narratief maken van de organisatie) en daar creatief vorm aan geeft. Je werkt voor de ontwikkeling van communicatie middelen en content nauw samen met een junior en medior adviseur. Je bewaakt de kwaliteit van de communicatie-uitingen van het programma. Uiteraard werk je samen met de specialistische collega's van het Communicatiebureau en directie Communicatie en treed je op als opdrachtgever richting leveranciers.

De opdrachtgever(s)

Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Capaciteit en Onderzoek, Advies, Specialisten en Redacties.
Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema's zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel communicatiecapaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau communicatieprofessionals detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.
Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf redacteuren en specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, campagne- en online adviseurs.

Functie eisen

  • beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau.
  • aantoonbaar minimaal 5 jaar relevante ervaring als communicatieadviseur.
  • aantoonbare ervaring met verander- en/of verbetertrajecten en het schakelen met hoger management.
  • aantoonbare ervaring met het ontwikkelen en tot uitvoer brengen van communicatie concepten.

Wensen

  • aantoonbaar opleidingen en/ of cursussen gevolgd op het gebied van leren, ontwikkelen en veranderen.
  • aantoonbare ervaring met of interesse in communicatie van vastgoed- of infrastructurele projecten.

Extra info

• Startdatum: z.s.m.
• Einddatum: 31 december 2020
• Werklocatie: Weesperstraat 430
• Aantal fte: 1/3
• Aantal uren per week: 32-36
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

11.02.2020

Publicatie eindigt

23.02.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.