Ervaren medewerker vorderingen en verhaal (Personeel & Organisatie./Rechten)

Nieuw

Functie omschrijving

De afdeling Maatschappelijke dienstverlening is een dynamische afdeling die verantwoordelijk is voor het gehele sociale domein. De afdeling omvat verschillende beleidsgebieden, waaronder : Wmo, Jeugd, participatie, onderwijs, sport, jeugd, cultuur en gezondheid. Binnen de afdeling Maatschappelijke Dienstverlening is het beleid en de uitvoering van het Sociaal Domein ondergebracht. De afdeling Maatschappelijke Dienstverlening bestaat uit de teams: Beleid en Projecten, Participatie en Activering, Inkomen en Ondersteuning en Kwaliteit en Juridische Zaken.

Werkzaamheden

Als medewerker Vorderingen en Verhaal voer je het volledige beheer over vorderingen die in het kader van de Participatiewet en andere regelingen in het Sociale Domein bij onze klanten zijn ontstaan. Je onderzoekt aflossingsmogelijkheden; Je treft betalingsregelingen, rekening houdend met het geldende terugvorderingsbesluit; Je adviseert, bemiddelt en beslist bij wanbetaling over de te nemen maatregelen en legt beslag. Waar nodig draag je zaken over aan de deurwaarder. Je adviseert en besluit over het afschrijven van vorderingen, bijvoorbeeld in verband met kwijtschelding, schuldsanering, afkoop of oninbaarheid van leningen. Daarnaast doe je onderzoek naar verhaalsmogelijkheden bij derden en voer je deze uit. Je handelt hierbij steeds binnen de vastgelegde kaders (Wet- en regelgeving, lokaal beleid en lokale werkafspraken) . Je legt je bevindingen en besluiten vast in de systemen zoals die in Uden gehanteerd worden. Je voert overleg met diverse collega’s, onder andere met juristen en handhavers; Je onderhoudt contacten met klanten en instanties en dat doe je zowel telefonisch, schriftelijk als in de spreekkamer. Lastige gesprekken ga je hierbij niet uit de weg.

Naast de dagelijkse werkzaamheden, adviseer je over en doe je ook (gevraagd en ongevraagd) voorstellen tot verbetering van werkwijzen, systemen, procedures en processen op het gebied van terugvordering en verhaal. Werkprocessen, systemen, brieven en beschikkingen hebben een update nodig. Dit wordt opgepakt vanuit het ondersteunende team Kwaliteit en Juridische Zaken van onze afdeling. We verwachten van de medewerker waar we nu naar op zoek zijn een positieve en actieve bijdrage aan deze verbeterslag.

Functie eisen

  • In het bezit van een relevante afgeronde HBO opleiding Rechten of vergelijkbaar;
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving van het Sociaal Domein, waaronder de Participatiewet, Ioaw, Ioaz, Bbz, beslagrecht en de Algemene wet bestuursrecht.
  • Kennis van relevante administratieve procedures en processen, met ruime aanvullende kennis en relevante werkervaring op het vakgebied Terugvordering en Verhaal;
  • Kennis van de gemeentelijke organisatie en bij voorkeur van Suite4All. Kennis van Corsa is een pré
  • Je toont initiatief, bent flexibel en accuraat;
  • Je werkt graag in teamverband maar bent ook in staat zelf een goed product af te leveren.
  • Stressbestendig en accuraat;

Extra info

  • Van 1-3-2020 t/m 1-7-2020
  • Optie verlenging: 2 x 4 maanden
  • Standplaats: Uden
  • Personeel & Organisatie
  • Uren: 36 per week

Locatie

Uden

Publicatiedatum

30.01.2020

Publicatie eindigt

08.02.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.