Supervisor raakvlakken S&C M7 (metro & tram)

Nieuw

Functie omschrijving

GVB heeft 30 metro's besteld bij CAF (Spanje). Deze Metro voertuigen (M7) worden voorzien van het S&C spoorbeveiligingssysteem van Alstom (Frankrijk). CAF heeft de taak deze integratie te managen en werkt daarvoor dan ook intensief samen met Alstom, GVB en MET. Inmiddels is na de gunning eind 2018, gestart met het engineering proces van het M7 voertuig.

MET en GVB hebben behoefte aan supervisie op de samenwerking tussen alle partijen en met name tussen CAF en Alstom tijdens de systeem integratie ontwerp-fase van de engineering van het S&C systeem in het voertuig en daarna ook voor het tot stand komen van de validatie en verificatie fase van de integratie van het beveiligingssyteem in de metrovoertuigen.
MET/GVB is op zoek naar een Supervisor Metro-S&C die kort op de bal zit m.b.t. de afspraken die gemaakt worden tussen Alstom en CAF, de voortgang hiervan monitort en knelpunten identificeert.
De functie richt zich niet alleen op het borgen van de inhoudelijke voortgang, maar vooral op het stimuleren van de samenwerkingsrelatie tussen de betrokken partijen. Hiervoor zal regelmatig voor meerdere dagen naar het buitenland gereisd

Werkzaamheden

  • De supervisor controleert of afspraken duidelijk zijn, of de requirements goed begrepen worden over en weer, of deze worden geverifieerd met Alstom en CAF en of deze op tijd worden uitgewerkt.
  • De supervisor controleert of afspraken afdoende en eenduidig worden vastgelegd in de daarvoor bedoelde ontwerpdocumenten, en of deze documenten worden geaccepteerd door de ontvangende partij.
  • De supervisor controleert of openstaande issues voldoende duidelijk en helder worden uitgewerkt om deze op termijn conform overeengekomen afspraken af te ronden.
  • De supervisor brengt dilemma's en issues in kaart, zowel inhoudelijk als ten aanzien van de onderlinge samenwerkingsrelaties. Deze dienen helder geformuleerd en onderbouwd te worden en de impact dient in kaart gebracht te worden zodat deze geschikt zijn voor besluitvorming bij de projectmanagers van M7 en S&C.

De opdrachtgever(s)

Gemeente Amsterdam, Metro en Tram
Het betreft hier projecten in de openbare ruimte van Amsterdam (grootstedelijke context) met aantal stakeholders/betrokken in- en externe partijen/belangen waaraan meestal veel financiële, economische en maatschappelijke risico's zijn te koppelen. De omvang van deze projecten loopt van projecten met een omvang van enkele miljoenen tot projecten met een budget van 200 miljoen of meer en een doorlooptijd van meerdere jaren.

Functie eisen

  • in het bezit van minimaal een afgeronde Technische of Bedrijfskundige HBO.
  • minimaal 10 jaar relevante werkervaring waarvan 5 jaar in een vergelijkbare functie raakvlakmanager, ontwerpcoördinator en/of systeemintegrator.
  • aantoonbare kennis en ervaring met requirements management.
  • aantoonbare ervaring met het samenwerken met buitenlandse partijen.

Extra info

• Startdatum: In overleg zo snel mogelijk
• Einddatum: 31 december 2020
• Werklocatie:
• Aantal fte: 0,66
• Aantal uren per week: 24 (maximaal aantal uur per jaar 1056)
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

28.01.2020

Publicatie eindigt

06.02.2020

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.