Senior adviseur/projectleider (verandermanagement, organisatieontwikkeling)

Nieuw

Functie omschrijving

BIA draagt direct bij aan de flexibele inzet van professionals in Amsterdam. Naast de inzet van de vaste medewerkers heeft BIA een eigen pool met externe inhuur, zodat BIA een passend aanbod kan doen op de vragen die binnenkomen. De contracten met de huidige externen uit de pool loopt af, wat betekent dat de pool opnieuw gevuld moet worden. BIA zoekt hierbij naar een mix van kennis en ervaring.

Het is voor BIA van belang dat deze externe inhuur is verbonden aan de organisatie en de waaarden van BIA. BIA stuurt op ontwikkeling: zowel op persoonlijk niveau, als voor BIA en de stad/de opdrachtgevers. Voor de deelnemers aan pool met externe adviseurs van BIA geldt hetzelfde als voor alle interim managers en adviseurs van BIA: ze werken aan vraagstukken en projecten door de hele stad. Ervaring uit hun opdrachten nemen ze mee naar hun volgende werkplek. Ze brengen een brede, frisse en onafhankelijke blik mee. Het gaat voornamelijk om complexere vraagstukken waaraan je individueel of als team werkt. Soms gaat het om vraagstukken binnen een organisatie, maar meestal gaat het om vraagstukken waarbij meerdere partijen binnen of buiten de gemeente betrokken zijn. Alle interim managers en adviseurs van BIA dragen bij aan een efficiënt en effectief concern. Naast concrete resultaten sturen adviseurs en project/programmamanagers op het behalen van duurzame resultaten: de adviseurs van BIA laten de organisatie zo achter dat deze er zelf mee verder kan.

Werkzaamheden

Gezien de vraag naar verandermanagers, adviseurs en project- en programmaleiders wil BIA in deze behoefte voorzien door het aanbesteden van een pool met externe adviseurs. BIA is op zoek naar adviseurs/projectleiders die breed inzetbaar zijn. De deelnemers kunnen bijvoorbeeld gevraagd worden om rollen te vervullen als:

- adviseur van het management/directie bij (verander)management of sturingsvraagstukken;
- begeleider van bijvoorbeeld teambijeenkomsten of verandertrajecten in organisaties;
- verandermanager/begeleider transitie of projectleider van een verandertraject;
- beleids- of bestuursadviseur bij complexe opgaven;
- project/programmamanager van stedelijke opgaven.

Afhankelijk van de zwaarte van de opdracht wordt het uurtarief bepaald. Naast de betaalde opdrachten in de stad, wordt van de deelnemers aan de pool van externe inhuur verwacht dat ze een actieve bijdrage leveren aan de kennisdeling over het vakgebied binnen BIA in een van de vakgroepen en breder in netwerkbijeenkomsten voor de stad, door deelname aan en/of indien van toepassing inhoudelijke bijdragen aan bijeenkomsten.
BIA zoekt naar een mix aan ervaringen en kennis binnen de gehele pool van externe adviseurs.

De opdrachtgever(s)

Werken in de mooiste stad van Nederland, wie wil dat nou niet? Het kan bij Bureau Interim & Advies (BIA). Dit interne interim- en adviesbureau van de gemeente Amsterdam is een vertrouwde partner voor interim dienstverlening en strategisch advies binnen de gemeente. BIA werkt dienstverlenend en op aanvraag van alle clusters, rve's en stadsdelen van de gemeente Amsterdam. Adviseurs van BIA werken daardoor aan vraagstukken en projecten door de hele stad. Ervaring uit hun opdrachten nemen ze mee naar hun volgende werkplek. Ze brengen een brede, frisse en onafhankelijke blik mee. Als partner versterken we de organisatie waar we voor werken: door samen resultaten te boeken en door de organisatie waar we voor werken zo achter te laten dat deze er zelf mee verder kan.

Collega's bellen ons voor adviesvragen en om verandertrajecten, projecten en programma's te (bege)leiden. Door veel verschillende opdrachten uit te voeren zijn onze professionals veelzijdige adviseurs, procesbegeleiders, project- en programmamanagers en (verander)managers. Zij kennen de gemeente goed, doen actief aan kennisdelen en zijn snel ingewerkt. Met een proactieve en onafhankelijke blik brengen zij werkplezier en enthousiasme mee naar hun opdrachten. Gezamenlijk werken de adviseurs en interimmanagers aan hun vakontwikkeling in drie vakgroepen: project- en programmamanagement, strategisch advies en veranderkunde.

Functie eisen

  • afgeronde academische opleiding..
  • in het bezit van een aanvullende afgeronde opleiding op het gebied van verandermanagement of organisatieontwikkeling.
  • relevante, actuele kennis van tenminste één van de drie vakgebied van BIA:
    • verandermanagement;
    • strategisch advies of
    • project- en programmamanagement.
  • minimaal 3 jaar ervaring met geven van goede adviezen, waarmee hij/zij ook het vertrouwen wint op managementniveau.
  • ervaring met werken op interim-basis.
  • minimaal 3 jaar ervaring met werken in/aan projecten.
  • ervaring met het werken in een ambtelijk/bestuurlijke context.
  • minimaal 3 jaar ervaring met beleids- en bestuursadvisering.
  • minimaal 3 jaar ervaring met complexe (verander)management vraagstukken.

Wens

  • relevante werkervaring bij de gemeente Amsterdam.

Extra info

• Startdatum: 1-2-2020
• Einddatum: 1 jaar na startdatum
• Werklocatie: Verschillende locaties, afhankelijk van de opdracht
• Aantal fte: 4
• Aantal uren per week: 36
• Optie tot verlenging: ja, met 1 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

06.12.2019

Publicatie eindigt

13.12.2019

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.