Strategisch/tactisch planner (Afval & Grondstoffen()

Nieuw

Functie omschrijving

Strategische/tactische en operationele planning richt zich op het behalen van het volgende resultaat: op het juiste moment personeel, materieel, materiaal en de gebiedsopgave bij elkaar brengen op een effectieve en efficiënte wijze.
Binnen de directie Afval en Grondstoffen wordt onderscheid gemaakt tussen de strategisch/tactische planning (jaar/maandplanning) en de operationele planning (week/dagplanning). De Strategisch/Tactisch Planner is verantwoordelijk voor de totstandkoming van de jaarplanning en de doorvertaling van deze planning naar de maandplanning. De Strategisch/Tactisch Planner draagt er zorg voor dat, op basis van een 6 dimensioneel beeld: mensen, capaciteit, materieel, materiaal, tijd en locatie) de jaar- en maandplanning wordt gerealiseerd en gecommuniceerd met de organisatie en het management.
Uitgangspunt voor de totstandkoming van de jaar- en maandplanning is de kennis over de te realiseren productie, ervaringsinformatie zoals vastgelegd in de systemen en informatie/prognoses zoals gegeneerd door de Business-analist. Uitganspunt en basis voor het denken over- en de totstandkoming van de jaar- en maandplanning is het principe van informatie gestuurd beheren: leren van het verleden, weten wat er op je af komt (welke evenementen zijn er dit jaar en waar en wanneer zijn deze evenementen) en het op basis van deze kennis mensen en middelen inzetten daar waar het er toe doet. Hierbij houdt de Strategisch/Tactisch planner ook rekening met alle andere ketenpartners die werkzaam zijn in de openbare ruimte van de stad Amsterdam.
De Strategisch/Tactisch Planner ontwikkelt, optimaliseert en beheert ook het centrale planningssysteem. Hij/zij signaleert in- en externe ontwikkelingen, verricht in dit kader onderzoek, analyseert onderzoeksgegevens, definieert risico's, kansen, oplossingsrichtingen en adviseert hierover het management. De Strategisch/Tactisch Planner stelt rapportages en evaluaties op m.b.t. het planningsinstrument. De Strategisch/Tactisch Planner ontwikkelt planningsmodellen, test deze modellen en draagt zorg voor de implementatie van ontwikkelings-/wijzigingstrajecten binnen het planningsproces. De Strategisch/Tactisch planner fungeert hierbij zo nodig als projectleider.
De Strategisch/Tactisch Planner fungeert als centrale spil en aanspreekpunt voor de Trafficers op locatie. Hij/zij bewaakt/monitort de uniformiteit en eenduidigheid van de toepassing van de planningsmethodiek. Instrueert de Trafficers en stuurt zo nodig (op individueel niveau) bij. Hij organiseert structurele overleggen met de Trafficers en adviseert het management over kwaliteitsontwikkelingstrajecten m.b.t. het operationele planningsproces.
De Strategisch/Tactisch planner is de adviseur en sparringpartner van het management als het gaat om het strategisch perspectief betreffende de juiste operationele inzet van de middelen in de uitvoering.

De opdrachtgever(s)

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

Functie eisen

  • HBO werk- en denkniveau
  • zeer ruime ervaring met de totstandkoming van jaar- en maandplanningen binnen organisatie met een vergelijkbare omvang en diversiteit aan taken en verantwoordelijkheden.
  • zeer ruime ervaring met de in gebruik zijnde systemen en planningsmethodieken.

Wensen

  • zeer ervaren met strategisch plannen binnen een uitvoeringsorganisatie.

Extra info

• Startdatum: z.s.m.
• Einddatum: 6 maanden na startdatum
• Werklocatie: Diverse locaties, met name Luchtvaartstraat
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 32-36
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

30.11.2019

Publicatie eindigt

10.12.2019

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.