Senior Projectleider (Onderzoek, Informatie en Statistiek)

Nieuw

Functie omschrijving

Begrijp jij de complexiteit en sleutelrol van data binnen de gemeente Amsterdam? Heb je een passie voor data en het verder uitbouwen van klantrelaties? Zet jij altijd de klant centraal en kom je proactief met ideeën om zowel intern als extern nóg meer van toegevoegde waarde te zijn? Dan hebben we bij DataPunt, onderdeel van OIS, wellicht een mooie uitdaging voor je.
Programma DataPunt
DataPunt is dé smart-city-data-infrastructuur van Amsterdam. We bieden mogelijkheden voor o.a. (big) data-analyse in een beveiligde omgeving, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. Team Data helpt de gegevens over de stad vindbaar en toegankelijk te maken voor verdere verwerking door medewerkers van de gemeente, publiek en dataprofessionals. Denk aan slimme verkeersroutes dankzij onderzoek met behulp van tijdelijke kentekencamera's, met machine learning meldingen openbare ruimte doorgeleiden of data-analyse om de kortste afstanden tot afvalcontainers te berekenen.

Team Data bestaat uit 85 professionals die werken in 9 teams. Elk team heeft een eigen focus zoals het ontsluiten van basisgegevens, privacy en security, projecten in opdracht, en service en delivery. Onze professionals werken met vernieuwende open source technologie en een agile/scrum (DevOps, continuous delivery) werkwijze aan de doorontwikkeling van DataPunt. Bescherming van persoonsgegevens en informatiebeveiliging zijn verankerd in onze werkwijze.

Binnen het DataPunt werken we met de allernieuwste technieken. Bovendien onderzoeken we continu of we de juiste technieken gebruiken. Door kritisch naar ons eigen werk te kijken, houden we elkaar scherp. Samen willen we écht waarde toevoegen. Er heerst dan ook een gezonde druk op voortgang en kwaliteit.

De functie - Senior Projectleider
Als Senior Projectleider draag je bij aan het verder ontwikkelen van de stad Amsterdam door het onderhouden en uitbouwen van (nieuwe) klantrelaties. Je vertaalt abstracte klantvragen naar concrete. Pragmatische stappen en reële producten. Je weet de brug te slaan tussen de klant en de ontwikkelteams binnen Team Data/OIS.

Werkzaamheden

  • Het leggen van verbindingen intern binnen OI&S en extern met klanten in de stad Amsterdam;
  • Het aangaan van nieuwe klantcontacten en het onderhouden van relaties;
  • Het leveren van een inhoudelijke, bijdrage aan opgaves van klanten en zorg je voor een duidelijke overdracht van de opgave naar de realisatie teams zodra de uitwerking daarom vraagt;
  • Het doorvragen en het vertalen van de klantvraag naar offerte / opdracht / project;
  • Het succesvol samenwerken in een dynamisch team.
  • Het aansturen van een team met developers (devOps)

De opdrachtgever(s)

Amsterdam is een unieke stad. Aantrekkelijk om te wonen, werken en studeren en toonaangevend als dynamische internationale metropool. Tegelijkertijd staat de stad voor een grote uitdaging. De snelle verandering van onze samenleving leidt tot nieuwe opgaven voor de stad. Een van die opgaven is het beter en slimmer benutten van gegevens van en over de stad. Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam speelt hierin een belangrijke rol. OIS helpt de stad beter te begrijpen en verder te ontwikkelen, onder andere door het verzamelen en publiceren van statistische informatie, het uitvoeren van beleidsonderzoek en het ontsluiten, koppelen en leveren van gegevens van en over de stad. Binnen OIS komt alles samen: (Big) Data, onderzoek en innovatie. Met dashboards, benchmarks en bestandsverkenningen wordt hier de basis gelegd voor het informatiegestuurd werken in Amsterdam.

In Amsterdam wordt sinds drie jaar gewerkt aan een nieuwe infrastructuur voor het ontsluiten en gebruiken van databronnen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Deze infrastructuur is de stedelijke voorziening voor toegang tot databronnen op een gestandaardiseerde en veilige manier en draagt de naam Datapunt.
Amsterdam City Data (data.amsterdam.nl) is de zichtbare interface die gegevens die ontsloten zijn via Datapunt op een gebruiksvriendelijke wijze presenteert. Onderdeel van DataPunt is ook een uitgebreide catalogus van de beschikbare databronnen en een analyseomgeving die het mogelijk maakt om met behulp van moderne methoden onderzoek en analyse uit te voeren. Een groot aantal databronnen is ook als REST API beschikbaar. Daarnaast worden ook toepassingen ontwikkeld waarmee binnen en buiten de gemeente informatie wordt verwerkt en ingezet in operationele processen.

Functie eisen

  • beschikt minimaal over een aantoonbaar WO werk- en-denkniveau
  • beschikt over minimaal 10 jaar werkervaring, waarin je kunt aantonen dat het onderhouden en uitbouwen van (klant)relaties een groot onderdeel van je werkzaamheden is geweest.
  • beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van applicatie- en softwareontwikkeling, opgedaan in een leidinggevende rol en hebt deze ervaring zowel in commerciële-, overheids- als in gemeentelijke instellingen opgedaan.
  • beschikt over minimaal 6 jaar ervaring in een leidinggevende rol in een complexe IT omgeving waarin je volgens de Agile/Scrum werkwijze hebt gewerkt met een multidisciplinair team.
  • beschikt over minimaal 4 jaar werkervaring met het ontwerp en de implementatie van datamodellen en databases waarin (historische) data wordt vastgelegd en ontsloten
  • ervaring in een of meerdere G4-gemeenten opgedaan.
  • beschikt over een grote affiniteit met de stad Amsterdam

Wensen

  • ervaring met aanbestedingen
  • affiniteit met het visualiseren van data.

Extra info

• Startdatum: z.s.m.
• Einddatum: 1 jaar na contractdatum
• Werklocatie: Weesperstraat 113-117 Amsterdam
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 36
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

09.10.2019

Publicatie eindigt

19.10.2019

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.