Senior Projectleider Techniek (civiele techniek)

Nieuw

Functie omschrijving

De projectleider techniek speelt een belangrijke rol binnen de taken van andere managers in het IPM team en is in staat op projectmanagementniveau te opereren. Noodzakelijk is dat de projectleider techniek beschikt over goede communicatieve vaardigheden, flexibel is en snel kan schakelen binnen de verschillende disciplines van de civiele techniek. De projectleider dient in staat te zijn een goed netwerk op te bouwen. Ervaring tijdens de realisatiefase van civieltechnische projecten en ervaring in gebiedsontwikkelingsprojecten, grondexploitatieprojecten, en infrastructurele projecten zijn vereist

Werkzaamheden

Wij zoeken een projectleider civiele techniek met ervaring in infrastructuur en gebiedsontwikkeling. De opdrachten variëren van strategische vraagstukken in de planvorming tot en met de begeleiding van complexe uitvoeringsvraagstukken. Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de optimale voorbereiding en uitvoering van de projecten en stuur je projectteams van wisselende samenstelling en grootte aan.

Je gaat werkzaamheden uitvoeren voor grootschalige binnenstedelijke infrastructurele projecten en gebiedsontwikkelingen, maar ook voor kleinere binnenstedelijke projecten in Amsterdam. De complexiteit zit soms in de techniek, soms in de drukke Amsterdamse omgeving, soms in de belangen van betrokken partijen en meestal in alle drie. Over je werk communiceer je naar de projectmanager of opdrachtgever.

De opdrachtgever(s)

Het Ingenieursbureau (www.ingenieursbureau.amsterdam.nl) ontwikkelt zich continu door om op een zo goed mogelijke manier te bouwen aan de stad Amsterdam. Daarin past een stevige aandacht voor projectbeheersing om de wensen van het bestuur en onze opdrachtgevers betrouwbaar, voorspelbaar en binnen de afgesproken kaders te realiseren. Het Ingenieursbureau is, in opdracht van de eigenaren in de stad, verantwoordelijk voor de integrale voorbereiding, contractering en realisatie van alle projecten in de openbare ruimte van Amsterdam. Dit verschilt van grote, langlopende projecten (met contractwaarden van > € 100 miljoen) tot meer standaard, kortlopende projecten van veel kleinere omvang. Grofweg werkt het Ingenieursbureau met circa 800 mensen (inclusief inhuur) aan circa 500 projecten.

Functie eisen

  • minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • minimaal 7 jaar ervaring als projectleider op het gebied van maaiveldinrichting en/of infrastructuur.
  • minimaal 7 jaar ervaring met voorbereiding van infrastructurele projecten, gebiedsontwikkelingsprojecten en grondexploitatieprojecten in Amsterdam. Daarnaast minimaal 7 jaar ervaring met de voorbereiding op gebied van bestekken, vergunningen, kabels en leidingen, faseringen. Dit alles bij projecten in een stedelijke en/of complexe omgeving. Deze ervaring is recent, maximaal 4 jaar oud.
  • minimaal 7 jaar ervaring met grootstedelijke projecten.
  • minimaal 7 jaar aantoonbare ervaring met werken in projectteamverband. Deze ervaring is recent, maximaal 4 jaar oud.
  • minimaal 3 jaar ervaring met de Integraal Project Management (IPM) werkvelden projectmanagement, contract manager, technisch manager en omgevingsmanager. Deze ervaring is recent en maximaal 4 jaar oud.

Wensen

  • minimaal 3 jaar ervaring met vergelijkbare werken bij gemeente Amsterdam.
  • kennis van de technische systemen binnen de gemeente Amsterdam (zoals VRI, OVL).
  • ervaring met het begeleiden en opleiden van collega's in het werkveld.
  • goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.

Extra info

• Startdatum: z.s.m.
• Einddatum: 1 - 4 jaar (projectduur)
• Werklocatie: verschillende in Amsterdam
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 36
• Optie tot verlenging: nee

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

12.09.2019

Publicatie eindigt

22.09.2019

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.