Ervaren Voorbereider realisatie DVIS (elektrotechniek)

Nieuw

Functie omschrijving

Ervaren Voorbereider realisatie Dynamische Verkeers- Informatie Systemen.

De voorbereider maakt tijdelijk deel uit van de vakgroep Verkeersmanagement en -Systemen (VMS) en wordt hoofdzakelijk gekoppeld aan de projecten realisatie Parkeer Verwijssystemen Amsterdam Centrum, P+R verwijzing Ring en Fiets Parkeerverwijzing. Deze projecten begeven zich tussen de voorbereiding- en realisatiefase. De werkvoorbereider werkt mee aan de werkzaamheden behorend bij deze projectfase.

Werkzaamheden

  • Het doen van offerte uitvragen en het begeleiden van dit proces tot en met opdrachtverstrekking.
  • Het uitwerken van ontwerp naar inkooppakketten
  • Het afstemmen van de het ontwerp/inkooppakketten met de Amsterdamse stakeholders, onder begeleiding (assets, opdrachtgever)
  • Het technisch uitwerken van de inkooppakketten.
  • Onder begeleiding controleren van het proces van opdrachtverstrekking, voorbereiding en realisatie (vraagbaak zijn voor opdrachtnemer, afstemming met Amsterdamse stakeholders)
  • Aanspreekpunt zijn voor D&T tijdens realisatie.
  • Controle van de geleverde beheergegevens.
  • Samenstellen van het overdrachtspakket naar de beheerder.

De opdrachtgever(s)

Het cluster Ruimte en Economie staat voor het creëren van de ruimtelijke en economische randvoorwaarden die nodig zijn om Amsterdam tot een sterke metropool uit te laten groeien. Dit doet het cluster vanuit opgaven in de ruimtelijke economische sector van zowel het college als ook de bestuurscommissies van de stadsdelen en met en voor de huidige en toekomstige bewoners, bedrijven en bezoekers. Zo is en blijft de stad goed bereikbaar, is Amsterdam duurzaam en biedt het alle mogelijkheden voor goede leefmilieus en optimale ontwikkeling van de economie. Het cluster gaat voor het verhogen van de handelingssnelheid. Belangrijk is dat er aandacht is voor alle schaalniveaus, van portiek tot de gehele metropool. Het cluster bevat ook een afdeling informatievoorziening. Die zorgt ervoor dat de informatievoorzieningen en het informatiebeheer zo zijn ingericht, dat het zo goed mogelijk bijdraagt aan de doelstellingen van de gemeente Amsterdam. Het Cluster Ruimte en Economie omvat 13 afdelingen met een grote diversiteit aan onderwerpen.

Het ingenieursbureau (IB) van de gemeente Amsterdam is dé partner binnen de gemeente op het gebied van inkoop, techniek, en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw. Wij hebben expertise op het gebied van civiele constructies, water en deltatechnologie, stedelijke inrichting en milieu infrastructuur, verkeersadvies, Installaties en systemen in de openbare ruime en project- en contractmanagement. Er werken bijna 1000 medewerkers bij het ingenieursbureau aan ongeveer 500 projecten voor 10 opdracht gevende onderdelen in de stad. Het is een flexibele organisatie met een informele werksfeer. Het IB werkt aan allerlei projecten, van klein tot (heel) groot, in een dynamische omgeving. Er is ruimte voor innovatie, zeker ook in de verlichting, waar steeds meer gebeurt. Verder is het IB leadbuyer voor de gehele GWW-sector in Amsterdam.

In 2016 is, naar aanleiding van de behoefte binnen de gemeente Amsterdam, binnen het Ingenieursbureau de vakgroep Verkeersmanagement en -Systemen opgericht (VMS). Het team bestaat thans uit 10 personen, verkeerskundigen, specialisten en technisch projectleiders verkeersmanagementsystemen. Het team werkt voor en samen met een aantal interne opdrachtgevers binnen de gemeente Amsterdam op het gebied van drukte en veiligheid, doorstroming, digitalisering en smart mobility. aan de realisatie van innovatieve en nieuwe technische ontwikkelingen op het gebied van o.a. Parkeersystemen, Intelligente transportsystemen, Smart Mobility, CrowdManagement, Dynamisch verkeersmanagement en Wayfindingsystemen. De vakgroep is een hecht team van enthousiaste collega's die binnen de gemeente Amsterdam de kennisgroep zijn op dit gebied.

Functie eisen

  • minimaal over een HBO werk- en denkniveau, aantoonbaar met of een Hbo-diploma, of MBO-plus opleiding (bij voorkeur elektrotechniek) met enige jaren ervaring.
  • minimaal 2 jaar ervaring als voorbereider op het gebied van systemen in de openbare ruimte.
  • ervaring met het werken in word en Excel.
  • aantoonbare ervaring met het gelijktijdig werken aan meerdere projecten.

Wensen

  • kennis van, of affiniteit met, verkeersystemen.
  • in bezit van Rijbewijs B.


Extra info

• Startdatum: z.s.m.
• Einddatum: 30-09-2020
• Werklocatie: Weesperstraat 430, Amsterdam (Ingenieursbureau)
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: bij voorkeur 36 (minimaal 16 upw)
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

09.09.2019

Publicatie eindigt

17.09.2019

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.