Tekenaar/Layout medewerker

Nieuw

Functie omschrijving

Ruimte en Duurzaamheid is op zoek naar twee tekenaars/layout medewerkers voor het team Beeld en Data. In team Beeld en Data werken vakspecialisten op het gebied van databeheer, -verwerking en vertaling naar grafisch materiaal. Vakinhoud en vakontwikkeling is een voorwaarde. Wij zetten in op zowel het integreren van standaarden als het toepasbaar maken van nieuwe innovatieve ontwikkelingen in onze Ruimte en Duurzaamheid werkprocessen.

Werkzaamheden

  • Het verrichten van 2- en 3 dimensionaal modelleerwerk in Microstation voor openbare ruimte ontwerpen en stedenbouwkundige plannen.
  • Het inbrengen van inhoudelijke kennis binnen projectgroepen op operationeel niveau.
  • Het doen van suggesties ter verbetering m.b.t. maatvoering van reguliere stedenbouwkundige plannen en bestemmingsplannen.

De opdrachtgever(s)

De rve Ruimte en Duurzaamheid (R&D) is een van organisatieonderdelen in de cluster Ruimte en Economie. De R&D is een toonaangevende beleidsdienst op het gebied van stedenbouwkundige en ruimtelijke ontwikkeling. R&D adviseert het gemeentebestuur en werkt zowel voor stadsdelen als voor grootstedelijke projecten.
Het cluster Ruimte en Economie staat voor het creëren van de ruimtelijke en economische randvoorwaarden die nodig zijn om Amsterdam tot een sterke metropool uit te laten groeien. Dit doet het cluster vanuit opgaven in de ruimtelijke economische sector van zowel het college als ook de bestuurscommissies van de stadsdelen en met en voor de huidige en toekomstige bewoners, bedrijven en bezoekers. Zo is en blijft de stad goed bereikbaar, is Amsterdam duurzaam en biedt het alle mogelijkheden voor goede leefmilieus en optimale ontwikkeling van de economie. Het cluster gaat voor ontkokering en het verhogen van de handelingssnelheid. Belangrijk is dat er aandacht is voor alle schaalniveaus, van portiek tot de gehele metropool.
Het cluster bevat ook een afdeling informatievoorziening. Die zorgt ervoor dat de informatievoorziening en het informatiebeheer zo zijn ingericht, dat het zo goed mogelijk bijdraagt aan de doelstellingen van het cluster en van de gemeente Amsterdam.
Het Cluster Ruimte en Economie omvat 13 afdelingen met een grote diversiteit aan onderwerpen.
De omgeving van stedenbouw, planologie en duurzaamheid verandert sterk. De manier waarop omgegaan wordt met het stellen van kaders en het formuleren van beleid verandert mee. De eenheid Ruimte en Duurzaamheid werkt op ieder schaalniveau, van portiek tot metropool, aan het ontwikkelen van een duurzame visie op de ontwikkeling van Amsterdam, het uitwerken van die visie tot concrete voorstellen en inrichtingsplannen en het mogelijk maken van die ontwikkeling en de uitvoering van de plannen.
Enerzijds is zij verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en kaderstelling op het gebied van ruimtelijke ordening, stedenbouw en duurzaamheid. Anderzijds werkt zij in opdracht voor stadsdelen en grootstedelijke projecten, waar zij kennis inbrengt en planproducten tot stand brengt met betrekking tot stedenbouw, openbare ruimte ontwerp, planologie en duurzaamheid
De samenstelling van de teams van R&D varieert van vakmensen met veel werkervaring en landelijke bekendheid tot jonge veelbelovende mensen die zich na een HBO of academische opleiding organisatie-breed ontwikkelen. Alle teamleden hebben een grote betrokkenheid bij - de openbare ruimte van - Amsterdam. Er wordt ontworpen in de Amsterdamse traditie: zorgvuldig, in samenhang, doelmatig met een duurzame kwaliteit, chic waar het moet en eenvoudig waar het kan, optimaal ruimte scheppend voor het stedelijk leven en rust brengend in de openbare ruimte. Gewerkt wordt aan een standaard voor inrichting, detaillering en materiaalgebruik in de stad die de kwaliteit en de samenhang van de openbare ruimte in de stad zal verhogen en kosten zal verlagen (Puccinimethode).

Functie eisen

  • minimaal over een HBO werk- en denkniveau.
  • kennis op het gebied van Microstation.
  • ervaring met het werken met de Nederlandse Cad Standaard (NLCS).
  • goede redactionele vaardigheden.
  • goede communicatieve vaardigheden.
  • goed samenwerken.
  • meer dan 7 jaar ervaring in een gelijksoortige of verwante functie.

Wensen

  • ervaring met het werken met GIS-pakketten.
  • ervaring met het werken met Adobe Creative Cloud.

Extra info

• Startdatum: 15-09-2019
• Einddatum: 14-09-2020
• Werklocatie: Standplaats van team Beeld en Data is Weesperplein 8, maar taken vinden locatieonafhankelijk plaats over de hele stad
• Aantal fte: 2
• Aantal uren per week: 32-36
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

14.08.2019

Publicatie eindigt

24.08.2019

Contactpersoon

Lang

26-8-2019 11:00 uur

70,00

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.