Mobiliteitsmanager Haven-Stad (verkeer)

Nieuw

Functie omschrijving

De mobiliteitsmanager Mobiliteit is binnen het programma Haven-Stad verantwoordelijk voor procesmatige en inhoudelijke voorbereiding van latere bovenplanse investeringsprojecten op gebied van infrastructuur (voetganger, auto, fiets) en openbaar vervoer. Hij/zij heeft daarom een gedegen kennis van verschillende mobiliteitsopgaven, maar is daarnaast goed op de hoogte van de verschillende facetten van (grootschalige) gebiedsontwikkeling. De rol van mobiliteitsmanager bestaat zowel uit een coördinerende, belangenbehartigende rol als uit het opleveren en meewerken aan specifieke producten. Dit tezamen met adviseurs van de gemeente.

Werkzaamheden

We onderscheiden de volgende werkzaamheden:
1. Programmamanager/adviseur Mobiliteitsprogramma Haven-Stad- 2 dagen / week
2. Projectleider ZWASH/metroringlijn - 1 dag per week
3. Adviseur Mobiliteit Sprong over het IJ - 1 dag per week

1. Programmamanager/adviseur Mobiliteitsprogramma Haven-Stad.
In juni 2021 is het Mobiliteitsplan Haven-Stad Zuid en Sloterdijk II vastgesteld. In de komende jaren moeten de maatregelen uit dit plan worden uitgevoerd. Naar verwachting wordt in het najaar van 2021 de Mobiliteitsstrategie vastgesteld.
Hiervoor is een programmaplan opgesteld. De programmamanager heeft hierin samen met de adviseur vanuit V&OR de volgende werkzaamheden:
- Het initiëren van en adviseren over acties, onderzoeken, producten, maatregelen en projecten op het gebied van mobiliteit in (en in de directe omgeving van) Haven-Stad.
- Het organiseren van programmatische afstemming op inhoud en samenhang van verkenningen, maatregelen en projecten binnen de scope van Haven-Stad, en met projecten die hier invloed op uitoefenen. Het gaat hierbij ook over het bewaken van de financiën (o.a. aanvragen SMF).
- Het opstellen van Startdocumenten die moeten leiden tot het projectmatig beleggen van de maatregelen en opgaven uit de Mobiliteitsstrategie en het Mobiliteitsplan.
- Het monitoren van de modal split in deelgebieden die worden (en zijn) getransformeerd, en van de doorstroming van kritische kruispunten.
- Naast de programmamanagementfunctie is er een bredere adviesrol richting het Managementteam Haven-stad en mobiliteitsvraagstukken buiten de scope van het mobiliteitsplan Haven-stad Zuid, maar binnen de bredere scope van Haven-stad.
De mobiliteitsmanager stuurt verder het kernteam aan, initieert verschillende overleggen en bereidt deze voor.

2. Projectleider ZWASH/metroringlijn - 1 dag per week
Als projectleider ZWASH wordt invulling gegeven aan onder andere de volgende werkzaamheden:
- Deelname aan het Kernteam ZWASH, aansturen van diverse inhoudelijke onderzoeken en producten, bijdrage leveren aan de Startnotitie t.b.v. een eventuele MIRT-verkenning.

3. Adviseur Mobiliteit Sprong over het IJ - 1 dag per week
Als adviseur mobiliteit Sprong over het IJ wordt invulling gegeven aan onder de volgende werkzaamheden:
- Deelname aan Werkgroep, bijdrage aan inspraaktraject, adviseren over diverse mobiliteitsthema's binnen de opgave.

De opdrachtgever(s)

De omgeving van stedenbouw, planologie en duurzaamheid verandert sterk. De manier waarop omgegaan wordt met het stellen van kaders en het formuleren van beleid verandert mee. De eenheid Ruimte en Duurzaamheid werkt op ieder schaalniveau, van portiek tot metropool, aan het ontwikkelen van een duurzame visie op de ontwikkeling van Amsterdam, het uitwerken van die visie tot concrete voorstellen en inrichtingsplannen en het mogelijk maken van die ontwikkeling en de uitvoering van de plannen.
Enerzijds is zij verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en kaderstelling op het gebied van ruimtelijke ordening, stedenbouw en duurzaamheid. Anderzijds werkt zij in opdracht voor stadsdelen en grootstedelijke projecten, waar zij kennis inbrengt en planproducten tot stand brengt met betrekking tot stedenbouw, openbare ruimte ontwerp, planologie en duurzaamheid.

Functie eisen

  • minimaal over een WO werk- en denkniveau.
  • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom jij het meest geschikt bent voor deze opdracht.
  • heeft bij voorkeur naast inhoudelijk kennis van de reguliere modaliteiten (auto, fiets, OV) ook aantoonbare kennis van nieuwe mobiliteitsvormen (MaaS, hubs etc.).
  • heeft kennis van complexe verkeerskundige vraagstukken in een grote stad (G4), variërend van metro tot fiets
  • ervaring met en kennis van (de rol van mobiliteit binnen) gebiedsontwikkeling, waarbij kennis van transformatieprojecten een pré is.
  • minimaal 10 jaar relevante werkervaring
  • ervaring met projectmatig werken en/of programmasturing in complexe overheidsorganisatie.
  • kan een goede afweging maken tussen wensen en eisen uit lopende projecten en toekomstige ontwikkelingen.
  • gevoel voor belangen van andere beleidsvelden en partijen
  • beschikt over een groot netwerk binnen de wereld van verkeer & vervoer.

Extra info

• Startdatum: zsm
• Einddatum: 03-10-2022
• Werklocatie: Weesperplein, 8, 1018XA, AMSTERDAM
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 32
• Optioneel tot verlenging: Ja, tot 03-10-2023

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

17.09.2021

Publicatie eindigt

25.09.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.