Onderzoeker/Projectleider (sociaal domein)

Nieuw

Functie omschrijving

Data verzamelen -> Data verwerken -> Informatie beschikbaar stellen -> Resultaten analyseren -> Beleid evalueren -> data verzamelen -> data verwerken etc.

In de afgelopen jaren is de focus vooral gericht geweest op de techniek (BI en Informatiemanagement): hierin is veel geïnvesteerd en dat gaat uiteraard door. Daarnaast zal de focus de komende periode gelegd worden op de vraag/klant kant. Dit gebeurt binnen de opgave Informatiegestuurd Werken. Deze opgave bestaat uit vier deelprojecten: BI, O&S, monitoring en expertise en vaardigheden. BI richt zich op gegevensmanagement en een goed werkend datapakhuis. O&S richt zich op de visievorming en inrichting van O&S in de organisatie (de vraag/klant-kant van de cirkel). Monitoring heeft tot doel tot een eenduidige visie op monitoring te komen en basismonitoring op deelgebieden op orde te brengen. De werkgroep Expertise en Vaardigheden gaat aan de slag met de HR-adviezen die uit de projecten BI en O&S komen.

Je geeft leiding aan het project O&S (als meewerkend voorman/vrouw). Het project moet in 2019 een visie op de positionering van O&S opleveren en scenario’s voor de inrichting hiervan. Het gaat bijvoorbeeld om vragen als: wat besteden we uit en wat doen we zelf, waar positioneren we O&S in de organisatie, wat is de benodigde expertise per scenario, etc. Op basis hiervan kan het Management Team een weloverwogen beslissing nemen. De projectgroep kan dan verder met de inrichting hiervan.

Daarnaast neem je deel aan de projectgroep monitoring, deelt daar je expertise en werkt mee aan de totstandkoming van monitoring op deelonderwerpen.

Verder help en adviseer je beleidsmedewerkers met het formuleren van de informatiebehoeften en met het interpreteren en analyseren van informatie. Je doet dit door de juiste kritische vragen te stellen. Je bent als het ware de vertaler tussen beleid en BI. Je bespreekt ontwikkelingen met en bent sparringpartner van de zittende adviseur O&S.

De opdrachtgever(s)

De Gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met ca. 650 medewerkers. Onze ambitie is om de beste gemeentelijke dienstverlener van Nederland te zijn. Als organisatie doen wij er alles aan om onze medewerkers hier optimaal in te faciliteren. Zo geven we vorm aan Het Nieuwe Werken: slimmer, efficiënter en effectiever werken, gebruik makend van nieuwe technologieën. Ons moderne kantoor biedt daarnaast alle mogelijkheden om optimaal te flexwerken (flexibel, tijd- en plaats onafhankelijk). Dit creëert nieuwe vormen van samenwerking die passen bij onze organisatieontwikkeling. Belangrijke organisatiethema’s die spelen zijn bijvoorbeeld opgavegericht werken, meer eigen verantwoordelijkheid, zaakgericht werken en zelfsturing. We stimuleren eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid van onze medewerkers. Ook zoeken wij bewust de verbinding met elkaar. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

Het Programma
Het programma De Moderne Overheid ondersteunt de organisatie bij het realiseren van de ambities op het terrein van digitalisering en dienstverlening en initieert en coördineert projecten en activiteiten op dat terrein. In 2014 is de basis gelegd met Het Nieuwe Werken (thuiswerkomgeving, ICT op de werkplek, iPads en iPhones). Vervolgens is in 2015 de website volledig gemoderniseerd en zijn de P&C-producten en het daarbij behorende proces vernieuwd. In 2016 is het integraal informatiemanagement geïntroduceerd, waarbij in 2017 de nadruk is komen te liggen op Zaakgericht Werken en Informatiegestuurd Werken.

Functie eisen

  • Een afgeronde opleiding op minimaal wo niveau.
  • 'Bring your own device' is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.
  • Aantoonbare inhoudelijke kennis en ervaring met het doen van onderzoek en monitoring (kwalitatief en kwantitatief)
  • Aantoonbare kennis van ontwikkelingen in de publieke sector
  • Aantoonbare kennis van onderzoeksmethodologie en monitoring in het sociaal domein (zoals wicked problems)
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider in de afgelopen 5 jaar
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als onderzoeker in de afgelopen 5 jaar

Competenties

  • Strategische visie.
  • Creativiteit (zaken anders kunnen zien).
  • Analytisch vermogen.
  • Actief Luisteren. Kritisch vragen. Blijven doorvragen om informatiebehoefte boven tafel krijgen.

Extra info

  • Aanvang: 15-9-2019
  • Duur: 6 maanden
  • Uren per week: 24 uur

Locatie

Leidschendam-Voorburg

Publicatiedatum

12.08.2019

Publicatie eindigt

21.08.2019

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.