Communicatie Medewerker Project Zuidasdok

Nieuw

Functie omschrijving

De Medewerker Communicatie is in staat een breed palet aan taken uit te voeren. De medewerker is een belangrijke persoon bij het realiseren van twee doelen: het zichtbaar maken van het werk van Zuidas en Zuidasdok en het herkenbaar maken van de gezamenlijke identiteit. De medewerker bedenkt, al dan niet samen met collega's en externe leveranciers, de middelen die nodig zijn om deze doelen te bereiken (van flyers, banners en t-shirts tot bouwborden en bouwdoeken). Een tweede taak is het onderhouden van de beeldbank ten behoeve van de website zuidas.nl en van andere middelen. Het grote aantal foto's van de bouwprojecten en evenementen moet worden voorzien van trefwoorden ten behoeve van een toegankelijke beeldbank. Een derde taak is het mede organiseren van evenementen, soms zelfstandig, soms in samenwerking met de evenementencoördinator in het team Communicatie. Het gaat daarbij onder meer om informatie- en participatiebijeenkomsten, ontvangsten van (internationale) delegaties of media in het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum en om bijzondere evenementen rondom specifieke gebeurtenissen, zoals de Dag van de Bouw of publiekstoegankelijke evenementen in relatie tot Zuidasdok. Daarnaast springt de medewerker Communicatie waar nodig bij, zodat zaken goed en tijdig tot stand komen. We zoeken een stevige en zelfstandige persoon.

Werkzaamheden

  • Het laten realiseren van communicatiemiddelen en waar nodig het bedenken van die middelen (flyers, brochures, gadgets, bouwborden e.d.);
  • Het onderhouden van de beeldbank, door foto's te rubriceren en te voorzien van de juiste tags;
  • Het meehelpen organiseren van een grote diversiteit aan evenementen;
  • Ondersteuning bieden bij tal van andere praktische werkzaamheden die vanuit het team Communicatie naar voren komen;
  • Het inbrengen van nieuwe ideeën, in samenwerking met (communicatie)collega's.

De opdrachtgever(s)

Zuidas
Zuidas is voor Amsterdam een internationale toplocatie. Het gebied ligt op een strategische plek tussen de binnenstad en Schiphol, tussen Buitenveldert en Oud-Zuid. Hier is volop ruimte voor wonen, werken, studeren en ontspannen, voor alle Amsterdammers. Zuidas is in ontwikkeling. Er wordt veel gebouwd: kantoren, woningen, voorzieningen én aanpassingen aan de openbare ruimte. Doel is van Zuidas een Amsterdamse stadswijk te maken.

Zuidasdok
Tegelijkertijd wordt in Zuidas een van de belangrijkste infrastructurele projecten van Nederland gerealiseerd: Zuidasdok. Dit project moet Zuidas en het noordelijk deel van de Randstad nu en in de toekomst bereikbaar houden. Het project Zuidasdok omvat de uitbreiding van station Amsterdam Zuid, de verbreding van de A10 Zuid tussen de knooppunten Amstel en De Nieuwe Meer, het ondergronds brengen van de A10 ter hoogte van het centrumgebied van Zuidas en de herinrichting van de openbare ruimte.

Het communicatieteam
Het team communicatie verzorgt de communicatie voor zowel de afdeling Zuidas van de gemeente Amsterdam als voor de projectorganisatie Zuidasdok. Het bestaat uit mensen met verschillende expertises. We verzorgen onder meer één fysiek, digitaal en telefonisch loket voor iedereen die geïnteresseerd is Zuidas/Zuidasdok en voor iedereen die vragen of klachten heeft. Er is een redactie voor onze communicatiekanalen, zoals onze website en de social media. En verder organiseren we door het jaar heen een groot aantal evenementen, onderhouden we contacten met aannemers en ontwikkelaars in het gebied, met bewoners, omwonenden en andere relevante gesprekspartners. Tezamen werken we hard om de omgeving zo goed, open en realistisch mogelijk van dienst te zijn. En zo krediet op te bouwen bij mensen die hinder ondervinden van alle bouwwerkzaamheden en bij mensen die geïnteresseerd zijn bouwprojecten.
Wij zoeken mensen die passen bij de cultuur in ons team: je houdt van een dynamische en levendige werkplek, waarin geen dag hetzelfde is. Je bent een doortastende persoonlijkheid, collegiaal en iemand die bijdraagt aan het plezier in het werk.

Functie eisen

  • in het bezit van een erkend hbo-opleiding Communicatiemanagement of een soortgelijke hbo-opleiding.
  • minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als uitvoerend medewerker Communicatie bij een overheidsorganisatie.
  • minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als uitvoerend medewerker Communicatie bij een groot infrastructuurproject (financiële omvang >€200 miljoen) op het gebied van vervoer of een projectgebiedsontwikkeling(financiële omvang >€200 miljoen)

Wensen

  • ten minste 2 jaar aantoonbare ervaring met het bijhouden van een beeldbank

Extra info

• Startdatum: in overleg, start 1 oktober 2019 voor een deel van de tijd. Uiterlijk per 1 november 2019 moet kandidaat voor 24 uur beschikbaar zijn
• Einddatum: eind project Zuidasdok, indicatie 2028
•Aantal fte: 0,6
•Aantal uren per week: 24
•Optie tot verlenging: nvt omdat de overeenkomst meerjarig/lange termijn wordt gesloten

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

02.08.2019

Publicatie eindigt

20.08.2019

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.