Assetmanager Civiele Constructies

Nieuw

Functie omschrijving

1.600 bruggen, 200 kilometer gemetselde kades en 600 kilometer oevers. Tel daarbij honderden steigers, tientallen sluizen en diverse geluidsbeschermingsmaatregelen, en je hebt een goed beeld van jouw verantwoordelijkheden. Als assetmanager civiele constructies zorg jij namelijk voor het beheer en onderhoud van al deze assets. Mede dankzij jou kunnen bewoners en bezoekers van onze hoofdstad gebruikmaken en genieten van de vele grachten, bruggen en sluizen.

Als assetmanager werk je in een team met onder meer programmeurs, regievoerders en vakspecialisten. Het team heeft voornamelijk een regierol. Het gaat om het integrale proces van monitoring & inspecteren, programmeren, realiseren en adviseren van het groot- en vervangingsonderhoud. Op jouw aangeven worden de juiste monitorings- en inspectiemaatregelen getroffen. Hierbij ga je voor minimale kosten en maximaal resultaat. Jij stelt heldere kaders op voor beleid, budget, kwaliteit en kwantiteit en stuurt op balans tussen risico-, kosten en functionaliteit. Ook ben je als assetmanager kaderstellend voor het Dagelijks onderhoud wat bij Stadswerken wordt uitgevoerd. Je maakt adequate inspectie-, instandhoudings- en uitvoeringsplannen. Uiteraard houd je rekening met relevante aspecten zoals risico's, gebiedsspecifieke eisen, maatschappelijke factoren, politiek en veiligheid.

Dagelijks zit je om tafel met uiteenlopende betrokkenen. Dit zijn voornamelijk interne partijen; je collega-assetmanager is het gezicht naar het programma Kades en Bruggen. Zo overleg jij met het team Openbare Ruimte, ons eigen ingenieursbureau en de afdeling Civiele Constructies van Stadswerken. Het gaat bijvoorbeeld over zaken als uniformiteit van maatregelen, inkoop en financiën. Dat er vaak sprake is van tegengestelde belangen is een feit. Jij voelt dit feilloos aan, laat je niet van de wijs brengen en leidt op natuurlijke wijze alles in goede banen. Naast je lange termijn activiteiten pak je ook diverse ad-hoc zaken op. Denk hierbij aan incidenten zoals plotseling optredende scheuren, verzakkingen of schade aan de assets.

De opdrachtgever(s)

Amsterdam groeit! Elk jaar komen er meer bezoekers, bewoners en bedrijven naar onze prachtige stad. Bij de gemeente Amsterdam werken we met 14.000 collega's dagelijks aan een veilige, schone stad waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Dit doen we voor de 2,3 miljoen bezoekers van Sail, maar ook voor de buurman die graag een bloemperkje voor de deur wil. Je kunt je voorstellen dat het hierbij belangrijk is dat we assets zoals verhardingen, bruggen, kademuren en openbare verlichting goed onderhouden. Dit is de taak van onze afdeling Stedelijk Beheer. Om alle uitdagingen in de openbare ruimte het hoofd te bieden, richten wij ons op diverse transities. Zo verschuift onze focus van taakgericht naar procesgericht werken. In het dertigkoppige team Civiele Constructies zijn we betrokken bij elkaar, elkaars werk én bij de stad. Onze mensen weten wat speelt in de stad en de wereld, net als jij.

Functie eisen

  • wo-werk en denk niveau dat aan te tonen is op basis van een opleiding of werkervaring, bij voorkeur in een civieltechnische richting;
  • bereid na de inhuur periode van een jaar in dienst te komen bij gemeente Amsterdam.
  • 10 jaar ervaring als assetmanager binnen de Civiele Constructies.

Wensen

  • relevante en vergelijkbare werkervaring opgedaan tav civiele constructies bij een 100.000 plus gemeente, waterschap, Provincie danwel bij Rijkswaterstaat.
  • ervaring met het samenwerken in multidisciplinaire teams.
  • ervaring met het op een adequate wijze afhandelen van incidenten die zich hebben voorgedaan bij civiele assets.

Extra info

• Startdatum: zsm na gunning
• Einddatum: 1 jaar na gunning
• Werklocatie: Weesperstraat 113
• Aantal fte: 1
• Aantal uren per week: 36
• Optie tot verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar

Locatie

Amsterdam

Publicatiedatum

10.07.2019

Publicatie eindigt

15.07.2019

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.