BOA / Medwerkerhandhaving Openbare Ruimte

Nieuw

Functie omschrijving

Als Medewerker handhaver openbare ruimte (BOA) houd je je bezig met “brede” handhaving binnen de gemeente. Dit houdt in dat je op alle aspecten van het domein ingezet kan worden.

Als BOA ben je verbonden aan een dorpskern en draag je bij aan de continue verbetering van de leefbaarheid in de gemeente Westland.
Je bent goed zichtbaar en herkenbaar aanwezig in de openbare ruimte. Je bekijkt de situatie vanuit verschillende invalshoeken en je levert maatwerk.
Je bent verantwoordelijk voor het aanspreken van het publiek in de openbare ruimte en treedt waar nodig dienstverlenend op. Je spoort overtredingen op, maakt processen verbaal op, stelt rapporten van bevindingen op en zet indien nodig bestuursdwang in gang. Je doet dat door initiatief te tonen, meldingen af te handelen en daarin prioriteiten te stellen. Daarnaast verricht je controles op de naleving van de vergunningen op grond van de APV, Drank- en Horecawet en Bijzondere wetten.

Ben jij die enthousiaste collega die het voortouw neemt in het bijdragen aan een leefbaar en schoon Westland? Die samenwerking zoekt met inwoners, bedrijven en collega’s, die denkt in kansen en oplossingen realiseert en dat op een proactieve wijze toont? Je weet wat er in de politiek van de gemeente Westland speelt. Vanuit je maatschappelijke betrokkenheid wil je een bijdrage leveren aan een optimale leefomgeving binnen de gemeente Westland.

De opdrachtgever(s)

Bouw mee met gemeente Westland. Gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.

Cluster Beleid
De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster signaleren en initiëren ontwikkelingen in de maatschappij, om deze vervolgens te vertalen naar visie en strategie om de doelen te bereiken. Het gaat daarbij om alle beleidsdomeinen van de gemeente, denk aan economie, ruimte, veiligheid, onderwijs, zorg, sociale zaken, etc. Het cluster beheert hierbij de middelen en voert op hoofdlijnen regie op de realisatie. Collega’s werken op interactieve manier met stakeholders in de maatschappij, binnen de gemeentelijke organisatie en het bestuur. Het cluster bestaat uit 3 teams: Samenleving, Economie, Ruimte en Mobiliteit en Veiligheid & Duurzaamheid.

Team Veiligheid en Duurzaamheid
Binnen dit team werken we aan de leefbaarheid van Westland. Belangrijke onderwerpen zijn veiligheid, wonen, duurzaamheid, circulaire economie, energietransitie en milieu . We werken hiervoor samen met vele partners, zowel andere overheden waaronder politie en justitie, als private partijen. Binnen het team werken strategen, beleidsregisseurs en beleidsondersteuners. De rollen die de medewerkers binnen het team hebben zijn wisselend: ontwikkelen, regisseren, stimuleren en faciliteren. Daarbij staat het maatschappelijk resultaat altijd centraal. We merken daarbij dat er steeds meer dwarsverbanden zijn met de andere taakvelden binnen de gemeente en de uitvoering. Dit vraagt van onze medewerkers eigenaarschap, integraal denken, resultaatgerichtheid, netwerkvaardigheden en innovatiekracht.

Functie eisen

  • In het bezit van een geldig diploma Handhaving, Toezicht en Veiligheid;
  • Beschikbaar in de zomerperiode.
  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie de afgelopen 3 jaar
  • Het werken in onregelmatige diensten en in de vakantieperiode (dag, avond, weekend, nacht diensten en werken op feestdagen) vind je geen probleem
  • In het bezit van een geldig rijbewijs B
  • In het bezit van het geweldsbevoegdheidsdiploma (RTGB) of bereid deze te halen
  • In het bezit van certificaten voor diploma Drank- en horecawet, EHBO- en Verkeersregelaar

Competenties

  • Je bent samenwerkings- en klantgericht en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
  • Je bent integer, flexibel en oplossingsgericht, hebt een flexibele en gemotiveerde houding en een goede fysieke gesteldheid.
  • Ook sta je stevig in je schoenen, bent stressbestendig, kunt conflicten beheersen en vertoont de-escalerend gedrag.

Extra info

  • Aanvang: zsm
  • Duur: 7 maanden
  • Optie tot verlenging: nee
  • Uren per week: 36 uur

Locatie

Westland

Publicatiedatum

09.09.2021

Publicatie eindigt

12.09.2021

Contactpersoon

Lang

Van loondienst naar zelfstandiger?

Ben je nog in vaste dienst, maar je wilt als zzp' er voor jezelf beginnen? Spannende beslissing! Wij helpen je graag bij de overstap van een vaste baan naar een zzp, freelance, interim of detachering opdracht!

ZTalks gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.